Νίκος Χαρδαλιάς: «Νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα»

Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ

Στην αναγκαιότητα μητροπολιτικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων της Αττικής, με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής.

IMG 20240514 WA0013
Νίκος Χαρδαλιάς: «Νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα» 2

«Με τη σημερινή διαδικασία ανοίγει μια νέα σελίδα για τον ΕΔΣΝΑ, αρχίζει μια νέα εποχή, που στον πυρήνα της θα βρίσκεται η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και η παραγωγή μετρήσιμων αποτελεσμάτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής. Όπως μάλιστα επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, στις διαδικασίες και τις συνεδριάσεις των οργάνων του ΕΔΣΝΑ, θα εφαρμοστούν και όλες οι παράμετροι ανοικτότητας που ισχύουν για τις συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ. Σε αυτό το πλαίσιο, θα οριστούν παρατηρητές σε κάθε συνεδρίαση, ενώ μεθοδεύεται η ζωντανή μετάδοσή τους μέσω live streaming, καθώς και η καθιέρωση διαδικασίας δημόσιας λογοδοσίας σε τακτά διαστήματα.

«Αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους πολίτες και, να είστε βέβαιοι, ότι θα το εκπληρώσουμε στο ακέραιο, δίνοντας οριστικές βιώσιμες λύσεις στο πιο κομβικό και πιο μακροχρόνιο πρόβλημα της Αττικής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε, είναι η μητροπολιτική διαχείριση των απορριμμάτων, για μια Αττική πράσινη, μια Περιφέρεια που σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας».

Μετά την εκλογή των νέων μελών, ο κ. Χαρδαλιάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ και Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Μπάμπη Σιάτρα για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Συνδέσμου. «Όλοι μαζί, θα εργαστούμε με διαφάνεια και αξιοπρέπεια για να πάμε την Αττική μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του  ΕΔΣΝΑ εξελέγησαν ως τακτικά μέλη από την Περιφέρεια Αττικής η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αθανασία Παπασπύρου, οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Ασπροπύργου Ιωάννης Ηλίας και Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος, καθώς και ο  Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών Νικόλαος Αβραμίδης.

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Κωνταντίνος Ζώμπος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Δαμάσκος και οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος και Αγ. Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας.

Οι σύνεδροι εξέλεξαν επίσης ως Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ τον Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας Νικόλαο Λεβετσοβίτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…