Νίκος Χαρδαλιάς για τους Έλληνες Εβραίους του Ολοκαυτώματος

Νίκος Χαρδαλιάς για τους Έλληνες Εβραίους του Ολοκαυτώματος

Νίκος Χαρδαλιάς για τους Έλληνες Εβραίους του Ολοκαυτώματος

Το σχετικό μήνυμα μνήμης του Περιφερειάρχη Αττικής, έχει ως εξής:

«Πέρασαν 79 χρόνια από τότε που ο τελευταίος αιχμάλωτος εγκατέλειψε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσα χρόνια όμως και αν περάσουν, αυτή η φρίκη μένει στη συλλογική μνήμη ανεξίτηλη. Ανεξίτηλη, όπως το σημάδι στο χέρι των ανθρώπων που έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης πράξης μισαλλοδοξίας στην παγκόσμια ιστορία.

Η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, μας υπενθυμίζει το ύψιστο καθήκον που πρέπει να επιτελέσουμε ως άτομα και ως κοινωνία: να μην ξεχάσουμε ποτέ.

Σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, που σπαράσσεται από φονικούς πολέμους, που αποσταθεροποιείται διαρκώς από τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό – σε έναν κόσμο που, δυστυχώς, ζει υπό τη βαριά σκιά ενός νέου γενικευμένου πολέμου, έχουμε χρέος να κρατήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και να την προστατεύσουμε από τη διαστρέβλωση, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται.

Τώρα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η επιστροφή στις θεμελιώδεις αξίες του νεωτερικού πολιτισμού μας: στη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισονομία, τον ανθρωπισμό, την αξιοπρέπεια.
Το χρωστάμε στα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος, το χρωστάμε στις νέες γενιές που έρχονται».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…