Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, για να αναλάβει το κόμμα του το ρόλο της ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απευθύνει ο Νίκος Ανδρουλάκης εν’ όψει της μάχης των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο «Mega» αναφέρθηκε τόσο στα θέματα της οικονομίας, της υγείας, αλλά και της εκπαίδευσης.

Ανοίγοντας τη συζήτηση για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε αποστάσεις από την επικοινωνιακή μανιχαϊστική προσέγγιση μεγάλων μεταρρυθμίσεων φέρνοντας το παράδειγμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Πριν από δύο χρόνια μας ρωτούσαν αν είμαστε υπέρ ή κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, υπονοώντας αν είμαστε υπέρ ή κατά του μπάχαλου που υπάρχει στα πανεπιστήμια σε θέματα ανομίας. Απαντούσαμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανομία στα πανεπιστήμια, αλλά η λύση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που προτείνει η κυβέρνηση, είναι της πλάκας και δεν θα προσφέρει τίποτα, όπως και αποδείχτηκε», ανέφερε.

Εξήγησε γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη. «Δεν απαγορεύουμε. Ρυθμίζουμε. Αυτό είναι η Σοσιαλδημοκρατία, δεν απαγορεύει, ρυθμίζει. Τι ρυθμίζει; Να υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο. Σε όλη την Ευρώπη το 85-90% των φοιτητών σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια. Πρέπει να το ενισχύσουμε με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα. Παράλληλα, να υπάρξουν κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπικά – και το υπογραμμίζω – με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Με το κυβερνητικό νομοσχέδιο θα έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά, -γιατί αυτό κάνουν με το franchising – στο Λεκανοπέδιο. Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη προχθές να δηλώνει πως αν δεν βγάλουν κάποια πανεπιστήμια καλούς γιατρούς, αυτοί δεν θα βρουν δουλειά. Μα, σοβαρά; Δηλαδή η αγορά θα ρυθμίσει το ακαδημαϊκό επίπεδο; Εμείς λέμε Ενιαία Αρχή Αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε, γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση, που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό μη κερδοσκοπικό και εν τέλει και το δημόσιο πανεπιστήμιο», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τη δεύτερη θέση και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό, εκφράζει την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα και υποστηρίζει ότι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση το κόμμα του ασκεί μαχητική αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…