
Ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου μιλά για τη θρησκεία και τις ενοχές της παιδικής του ηλικίας
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο ηθοποιός Νικολάκης Ζεγκίνογλου άνοιξε την καρδιά του μιλώντας για τη σχέση του με τη θρησκεία και τις ενοχές που τον απασχολούσαν στην παιδική του ηλικία. «Είμαι πολύ τυχερός επειδή μεγάλωσα σε οικογένεια όπου η θρησκεία ήταν περισσότερο εθιμοτυπική, παρά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι ενοχές και η παιδική ηλικία
Στη συνέντευξή του στο περιοδικό Gala και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαϊωάννου, ο Ζεγκίνογλου αναφέρθηκε στις ενοχές που ένιωθε και πώς αυτές προήλθαν από τις επιταγές της οικογένειας. «Νομίζω ότι οι ενοχές προκύπτουν από την παιδική ηλικία. Το “δώσε φιλάκι στον παππού για να μη στενοχωρηθεί” ή “κάνε αυτό για να μη στενοχωρήσεις τον μπαμπά”, σίγουρα διαμορφώνουν μια ψυχολογία που σε αναγκάζει να βάζεις τον εαυτό σου πίσω για να ευχαριστείς τους άλλους» εξήγησε.
Η θρησκεία στη ζωή του
Με τον ίδιο ενθουσιασμό, ο ηθοποιός μοιράστηκε και μια αξέχαστη ανάμνηση από την γιαγιά του, η οποία ήταν πολύ θρήσκου χαρακτήρα. «Μια φορά με πήρε μαζί της στην εκκλησία και οι άλλοι είπαν ‘πάρτε τον πίσω’. Είδα τη γιαγιά να κάνει μετάνοιες, και τις έκανα κι εγώ, σαν αερόμπικ! Για μένα, η Εκκλησία έχει ρόλο να μαζεύει τους ανθρώπους γύρω από κοινά έθιμα και παραδόσεις. Έτσι τη βλέπω εγώ» ανέφερε, αποκαλύπτοντας τη μοναδική του οπτική για τη θρησκεία.
Δουλεύοντας τις ενοχές του
Η κουβέντα έφερε στο φως και την προσωπική του προσπάθεια να ξεπεράσει τις ενοχές του. «Δεν είμαι ενοχικός πλέον. Το δουλέψαμε αυτό και μόνος μου, αλλά και με τη βοήθεια ειδικών», παραδέχθηκε, προσθέτοντας ότι ο δρόμος για την αυτογνωσία είναι συχνά μακρύς και δύσκολος.
Μια ενδεικτική συνάντηση με τη θρησκεία
Η εμπειρία στην εκκλησία φαίνεται, λοιπόν, να είχε αντίκτυπο στην αντίληψή του για τη θρησκεία, αφήνοντάς του ωστόσο μια γλυκιά, αλλά και παιδική αίσθηση. Ο Ζεγκίνογλου δήλωσε πως θεωρεί ότι η θρησκεία θα πρέπει να πλαισιώνει τη ζωή μας με όμορφα έθιμα και παραδόσεις, χωρίς να γίνεται περιοριστικός παράγοντας.














