Νίκη Κεραμέως για Επιστολική ψήφο

Νίκη Κεραμέως για Επιστολική ψήφο

Νίκη Κεραμέως για Επιστολική ψήφο

Φίλες και φίλοι,

Η χώρα μας απέκτησε αυτή την εβδομάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, τον θεσμό της επιστολικής ψήφου.

Πλέον, Έλληνες πολίτες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, θα μπορούν να ψηφίσουν από το σπίτι τους, σε Ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα.

Πρόκειται για μια δημοκρατική αλλαγή που αίρει τα πρακτικά εμπόδια συμμετοχής για όλους τους Έλληνες πολίτες, είτε ζουν στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Η επιστολική ψήφος συνιστά τομή στην εκλογική διαδικασία της χώρας μας και ενισχύει την ισότητα συμμετοχής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, με την επιστολική ψήφο ωφελούνται ιδιαιτέρως κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως τα άτομα με αναπηρία, εποχικά εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, φοιτητές και σπουδαστές εν μέσω εξεταστικής περιόδου, εργαζόμενοι την Κυριακή και πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί ο σύνδεσμος της πλατφόρμας, στην οποία θα μπορούν να εγγράφονται Έλληνες εκλογείς που μένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, για να ψηφίσουν μέσω επιστολικής.

Είναι μια αλλαγή που μας αφορά όλες και όλους, είναι μια αλλαγή που βαθαίνει τη Δημοκρατία μας.

Φιλικά

Νίκη Κεραμέως
Υπουργός Εσωτερικών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…