Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Δύσκολο το 48ωρο

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Δύσκολο το 48ωρο

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Δύσκολο το 48ωρο

Στο δεύτερο και κυριότερο κύμα κακοκαιρίας με το πρώτο να ξεκινά χθές, Κυριακή, βρίσκονται από σήμερα και μέχρι το πρωί της Τετάρτης οι περιοχές της επικράτειας που βρίσκονται ανατολικά της Πίνδου.

Τα χιόνια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στη Σέτα του Δήμου Ερέτριας, στα ορεινά χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, στην Κερασιά του Δήμου Μαντουδίου ενώ στον Άγιο η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
ύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη προσοχή σήμερα θα πρέπει να δοθεί στη Μαγνησία όπου θα πέσει αρκετό χιόνι ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Ειδικά, δε, για την Αττική σημειώνει ότι από το βράδυ θα χιονίσει στα υπερβόρεια προάστια, από Άγιο Στέφανο, Δροσιά, Σταμάτα και πάνω, με τη θερμοκρασία να λειτουργεί υπέρ της χιονόστρωσης.

Η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται την Τρίτη όπου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πρόβλημα από το χιόνι στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Μαλάκασας και πιο βόρεια ενώ αρκετό χιόνι θα πέσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης.

Όσον αφορά το πρωί της Τρίτης στην Αττική σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Μαρουσάκης σημειώνει ότι ο κύριος όγκος χιονιού με χιονόστρωση θα πέσει σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές και λίγο χαμηλότερα στα υπερβόρεια τμήματα (Δροσιά, Άγιος Στέφανος και πάνω) ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή στο βορειοδυτικό τόξο (γύρω δηλαδή από τον ορεινό όγκο του Κιθαιρώνα και της δυτικής Πάρνηθας όπου εκεί το φαινόμενο θα είναι πιο οργανωμένο σε ένταση και διάρκεια και σε πιο χαμηλά υψόμετρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά χιονοπτώσεις θα υπάρχουν και στο Μαρούσι αλλά δεν θα έχει χιονοστρώσεις

Ομαλοποίηση αναμένεται στις περισσότερες περιοχές το πρωί της Τετάρτης με εξαίρεση την Κρήτη όπου πέραν των χιονοπτώσεων που θα συνεχιστούν στα 600-700 μέτρα, θα πέσει και μεγάλος όγκος νερού που δεν αποκλείεται να προκαλπέσει μικροπλυμμηρικά φαινόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…