1544: Αποτελεσματικό Τεχνολογικό Εργαλείο

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον, ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής, στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.

Μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2022, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας των χρηστών του οδικού δικτύου με την Περιφέρεια, τόσο για θέματα που αφορούν στη συντήρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών και της σηματοδότησης, όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που τυχόν προκαλούνται στο οδικό δίκτυο.

Για πρώτη φορά ο πολίτης απέκτησε ενεργό ρόλο στη επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στο οδικό δίκτυο, έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνεί άμεσα, τόσο με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, όσο και με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αναφέρει κακοτεχνίες ή παραλείψεις στους κεντρικότερους οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, με τη συντήρηση των οποίων είναι επιφορτισμένη η Περιφέρεια.

Να σημειωθεί ότι το 1544 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και το εξειδικευμένο προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου έχει ολοκληρωμένη κατάρτιση στα ζητήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας. Μέχρι και σήμερα, 3850 είναι τα καταγεγραμμένα αιτήματα των πολιτών, τα οποία έχουν συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση των δρόμων της Αττικής, δίνοντας τη δυνατότητα να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να διεκπεραιωθούν αμεσότερα και με αποτελεσματικότητα όλα τα «κακώς κείμενα» που αντιμετωπίζει ο πολίτης στους δρόμους, στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος βασίζεται στην αμεσότητα και στην ετοιμότητα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν σε μόνιμη επιφυλακή τέσσερα οχήματα άμεσης επέμβασης κλειστού τύπου (βαν), επανδρωμένα με έμπειρο τεχνικό προσωπικό και με πλήρη εξοπλισμό, τα οποία, λαμβάνοντας άμεσα την αναγγελία του συμβάντος, σπεύδουν στο σημείο και παρεμβαίνουν, προκειμένου να επισκευαστεί ή να λυθεί το κάθε πρόβλημα που προκύπτει, υπερκεράζοντας τα όποια γραφειοκρατικά κωλύματα.

Τα τέσσερα αυτά οχήματα, ανεξάρτητα από το εάν υπάρξει αναφορά για προβλήματα, εκτελούν αυτοψίες σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου των κεντρικών οδικών αρτηριών αρμοδιότητας της Περιφέρειας και διαθέτουν συστήματα καταγραφής με τεχνητή νοημοσύνη που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει αυτόματα ζημιές, όπως επικίνδυνες λακκούβες, κατεστραμμένες πινακίδες σήμανσης και καμένες λάμπες φωτεινής σηματοδότησης.

Παράλληλα σε μόνιμη επιφυλακή βρίσκονται δύο οχήματα οδικής ασφάλειας τα οποία είναι επιφορτισμένα με την σήμανση των εκτάκτων συμβάντων στη Λεωφόρο Κηφισού, ενώ τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής παρέχεται από την Περιφέρεια Αττικής πλατφόρμα οδικής βοήθειας για να απομακρύνει άμεσα τα ακινητοποιημένα οχήματα από τον αυτοκινητόδρομο.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός 1544 έχει λάβει το Βραβείο Καινοτομίας γιατί αλλάζει τα δεδομένα στην διαχείριση των άμεσων πληροφοριών που δίνονται από τους πολίτες προς κρατικό φορέα.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη σχετική ενημέρωση που είχε από τα αρμόδια στελέχη του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, εξέφρασε την ικανοποίηση του και πρόσθεσε: «Αξιοποιήσαμε σύγχρονα μέσα επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα, τόσο στην ενίσχυση της ασφάλειας και όσο και στη βελτίωση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας μας. Το 1544 αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που φέρνει τον πολίτη στο επίκεντρο της προσπάθειας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής. Με την αποτελεσματική ανταπόκριση των συνεργείων άμεσης επέμβασης, τα οποία βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή, είμαστε σε θέση να επιλύουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλήματα που προκύπτουν στους δρόμους της Αττικής, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να μετακινούνται με ασφάλεια».

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

https://www.youtube.com/watch?v=sj3hX-_O1Jc&feature=youtu.be Δείτε την εκπομπή στο Facebook (κοινωνική δικτύωση) εδώ: https://fb.watch/pMwY_S3NcB/ Μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση την αστική αναζωογόνηση της γειτονιάς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.Παρεμβάσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως αυτή της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, η δημιουργία νέων θέσεων…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν αρχή ην ο…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…

https://youtu.be/CiUVwC3gjr4 Η σύγχρονη τεχνολογία στις υπηρεσίες του επιχειρείν. Η κα Κωνσταντακάτου, μία νέα και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, μας μίλησε για τους νέους τρόπους πώλησης αγαθών και προϊόντων, καθώς και την προσφορά…

https://youtu.be/jZtGxxi4mjk Για κάποιους τα αυτοκίνητα και οι μηχανές είναι περισσότερο από απλά μέσα μεταφοράς. Είναι αντικείμενα πάθους, πηγή έμπνευσης και τρόπος ζωής. O Γιάννης Καγιόπουλος από τα πρώτα χρόνια της…