«Πράσινο φως» για έργα ανάπλασης και διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

«Πράσινο φως» για έργα ανάπλασης και διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής – «Πράσινο φως» για έργα ανάπλασης και διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για τον νέο ρυμοτομικό της σχεδιασμό

Γ. Πατούλης: «Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων που θα αναμορφώσουν ριζικά την ποιότητα ζωής στις πόλεις της Αττικής μας»

Το «πράσινο φως» για να εκκινήσουν οι διαδικασίες για τα έργα ανάπλασης και διαπλάτυνσης της Λεωφ. Ηρακλείου, άναψε μετά από την δημοσίευση στο ΦΕΚ του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου.

Μετά από 37 χρόνια αναμονής, με τις συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλο και τα στελέχη της Περιφέρειας δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες και επιλύθηκαν τα ζητήματα, ώστε άμεσα να προωθηθεί και τελικά να εγκριθεί ο νέος σχεδιασμός.

Πρόκειται για την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου, καθώς η διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου κρίνεται ως απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη κυκλοφορία στην περιοχή, αφού η σημερινή της μορφή είναι ανεπαρκής για την εξυπηρέτηση των καθημερινών κυκλοφοριακών φόρτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη θετική έκβαση του θέματος, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται κοντά στους Δήμους προκειμένου να επιλύονται ζητήματα που αναστέλλουν την υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομών και ανάπτυξης, ενώ ευχαριστώντας τους Αρμόδιους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους Φ. Δαλιάνη, Αθ. Κατσιγιάννη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την καθοριστική συμβολή τους επισήμανε μεταξύ άλλων:

« Η στενή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου φέρνει αποτελέσματα που μας οδηγούν πιο κοντά στην υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος του Δήμου και των πολιτών. Η ανάπλαση και διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου είναι ένα κρίσιμο έργο, καθώς θα αλλάξει την εικόνα του Ηρακλείου τόσο σε ό, τι αφορά την κυκλοφοριακή κίνηση, όσο και την καθημερινότητα των πολιτών, την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής λόγω περιορισμού των ρύπων των αυτοκινήτων μέσω της αποφυγής κυκλοφοριακής συμφόρησης και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των πεζών. Ως Περιφέρεια Αττικής συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το στρατηγικό μας σχεδιασμό, για μια νέα εικόνα της Αττικής μας, με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών».

Πως θα είναι η νέα Λεωφ. Ηρακλείου

Με τη δημοσίευση Προεδρικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 149Δ’/06-03-2023) ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την έγκριση της μελέτης που αφορά την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Ηρακλείου για την ανάπλαση και διαπλάτυνση της Λεωφόρου Ηρακλείου με συνολικό πλάτος δεκαπέντε μέτρων.

Με τα προβλεπόμενα έργα η Λεωφόρος Ηρακλείου θα γίνει ένας δρόμος σύγχρονος, πιο ασφαλής και λειτουργικός για τους χιλιάδες πολίτες που διέρχονται από αυτόν καθημερινά, αλλά και τους κατοίκους που μένουν στη γύρω περιοχή. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θέσεις στάθμευσης, πεζοδρόμια πλάτους δύο μέτρων και, φυσικά, όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως αντιπλημμυρικούς αγωγούς, φρεάτια υδροσυλλογής κτλ.

Πιο συγκεκριμένα, με την εγκεκριμένη πλέον από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μελέτη θεσμοθετείται η λεωφόρος Ηρακλείου σε οδό δύο ρευμάτων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, προκειμένου να είναι δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων, η παρόδια στάθμευση για την εξυπηρέτηση καταστημάτων και πελατών και η κυκλοφορία των πεζών.
Η υλοποίηση των ρυθμίσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση σε όλα τα οικοδομικά τετράγωνα κατά μήκος της Λεωφόρου, την αναβάθμιση των καταστημάτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο λόγω βελτίωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών.

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

https://www.youtube.com/watch?v=sj3hX-_O1Jc&feature=youtu.be Δείτε την εκπομπή στο Facebook (κοινωνική δικτύωση) εδώ: https://fb.watch/pMwY_S3NcB/ Μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση την αστική αναζωογόνηση της γειτονιάς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.Παρεμβάσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως αυτή της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, η δημιουργία νέων θέσεων…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν αρχή ην ο…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…

https://youtu.be/CiUVwC3gjr4 Η σύγχρονη τεχνολογία στις υπηρεσίες του επιχειρείν. Η κα Κωνσταντακάτου, μία νέα και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, μας μίλησε για τους νέους τρόπους πώλησης αγαθών και προϊόντων, καθώς και την προσφορά…

https://youtu.be/jZtGxxi4mjk Για κάποιους τα αυτοκίνητα και οι μηχανές είναι περισσότερο από απλά μέσα μεταφοράς. Είναι αντικείμενα πάθους, πηγή έμπνευσης και τρόπος ζωής. O Γιάννης Καγιόπουλος από τα πρώτα χρόνια της…