Δήμος Παιανίας: Τέλος στην ταλαιπωρία των Γλυκών Νερών – Χρηματοδοτείται έργο οδοποιίας

Τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων των Γλυκών Νερών βάζει η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών της μελέτης του Δήμου Παιανίας «Αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών σε δημοτικούς δρόμους της Δημοτικής Κοινότητας Γλυκών Νερών» που υποβλήθηκε στις 09.05.2022 στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Με τον τρόπο αυτό αλλάζει σελίδα η ΔΕ Γλυκών Νερών όπου το έργο της αποχέτευσης άφησε πίσω του κατεστραμμένους δρόμους και κατοίκους σε απόγνωση καθώς κάποιοι από αυτούς αντιμετώπιζαν πρόβλημα ακόμα και για την πρόσβαση στις οικίες τους.

Η χρηματοδότηση είναι αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων που άσκησε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης το τελευταίο έτος, μόλις έγινε σαφές πως ο εργολάβος της αποχέτευσης δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Με εντολή δημάρχου άμεσα (07.02.2022) συντάχθηκε μελέτη και Τεχνικό Δελτίο Έργου από την Τεχνική Υπηρεσία για οδούς της Δ.Ε. Γλυκών Νερών όπου είχαν προηγηθεί εργασίες στο πλαίσιο του έργου αποχέτευσης των Γλυκών Νερών, για έργα οδοποιίας συνολικού μήκους 19.000 μ και επιφάνειας οδοστρώματος 129.500 τ.μ.

Παράλληλα, ο Ισίδωρος Μάδης έθεσε το θέμα και στην ΕΥΔΑΠ ώστε να προχωρήσει άμεσα η παράδοση του τμήματος αυτού προς χρήση ώστε να είναι δυνατή η εκτέλεση του έργου.

Ο Δήμαρχος Παιανίας από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα ανακοίνωσαν το έργο σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2022 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου.

Τότε ο Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε πως είναι πρόθεσή του να ικανοποιήσει το αίτημα του Ισίδωρου Μάδη και αναζητούνταν οι πόροι. Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο και κατά τον απολογισμό έργου της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Παιανίας από το κλειστό Γυμναστήριο των Γλυκών Νερών ανακοίνωσε επίσημα το έργο, γεγονός που επιβεβαίωσε πριν από λίγες μέρες ο Αναπληρωτής Υπουργός κατά την επίσκεψή του στο ΚΑΠΗ Γλυκών Νερών.

«Μια πολύμηνη προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για τον δήμο μας. Η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα Γλυκά Νερά αποτέλεσε προτεραιότητά μας το τελευταίο τουλάχιστον ένα έτος για αυτό και οι υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας άμεσα συνέταξαν μελέτη για την οποία αναζητήσαμε χρηματοδότηση. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως πριν την παράδοση του έργου από την ΕΥΔΑΠ δεν μπορούμε σύμφωνα με τη σύμβαση να παρέμβουμε. Η διαδικασία έκπτωσης του εργολάβου είναι το κλειδί που μας επέτρεψε να κινηθούμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: ασφαλείς δρόμους και εύκολη πρόσβαση στις οικίες για όλους τους κατοίκους.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και απάντηση στους λαϊκιστές που επενδύουν στην αγανάκτηση των πολιτών παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους. Δυστυχώς για εκείνους οι πολίτες δεν είναι αφελείς» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Δελτίο τύπου

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

https://www.youtube.com/watch?v=sj3hX-_O1Jc&feature=youtu.be Δείτε την εκπομπή στο Facebook (κοινωνική δικτύωση) εδώ: https://fb.watch/pMwY_S3NcB/ Μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση την αστική αναζωογόνηση της γειτονιάς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.Παρεμβάσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως αυτή της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, η δημιουργία νέων θέσεων…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν αρχή ην ο…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…

https://youtu.be/CiUVwC3gjr4 Η σύγχρονη τεχνολογία στις υπηρεσίες του επιχειρείν. Η κα Κωνσταντακάτου, μία νέα και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, μας μίλησε για τους νέους τρόπους πώλησης αγαθών και προϊόντων, καθώς και την προσφορά…

https://youtu.be/jZtGxxi4mjk Για κάποιους τα αυτοκίνητα και οι μηχανές είναι περισσότερο από απλά μέσα μεταφοράς. Είναι αντικείμενα πάθους, πηγή έμπνευσης και τρόπος ζωής. O Γιάννης Καγιόπουλος από τα πρώτα χρόνια της…