«Running out of Time» αύριο Πέμπτη 27/10

RUNNING TIME OUT

Από το Φράγμα Μαραθώνα και την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου θα περάσει η παγκόσμια σκυταλοδρομία «Running out of Time» αύριο Πέμπτη 27/10.

Ο Δήμος Μαραθώνος στηρίζει ενεργά την μεγαλύτερη συνεχή σκυταλοδρομία «Running out of Time» για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της νέας γενιάς για την κλιματική αλλαγή, η οποία θα περάσει αύριο Πέμπτη 27/10 από το Φράγμα του Μαραθώνα και την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου με κατεύθυνση προς το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Δήμος μας είναι ένας από τους σταθμούς της πορείας της που ξεκίνησε στις 30/9 με αφετηρία τη Γλασκώβη της Σκωτίας και θα καταλήξει στις 6/11 στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου όπου θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα διανύσουν συνολικά 7.767 χλμ μέσω 18 χωρών σε 38 ημέρες και νύχτες, ενώ τη διαδρομή στην Ελλάδα στηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.
➡️ Πρόγραμμα σκυταλοδρομίας Πέμπτης 27/10:


8.40 Φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα, όπου αθλητές και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος θα ενημερώσουν το κοινό για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των πυρκαγιών.
9.45-10.00 Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, όπου τους συμμετέχοντες θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας και εκπρόσωποι Συλλόγων μας ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές οι οποίοι θα τους προσφέρουν κλαδιά ελιάς. Στο σημείο θα πραγματοποιηθεί και συμβολική δενδροφύτευση μιας ελιάς από τον Δήμαρχο Μαραθώνος.
11.00 Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης, όπου τους συμμετέχοντες θα εμψυχώσουν μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Μάκρης κρατώντας πανό με οικολογικά μηνύματα. Στην συνέχεια θα συνεχίσουν την πορεία τους κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα τους υποδεχθούν Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.
Ο συντονισμός είναι του Γραφείου Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Μαραθώνος και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε καθώς η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της μας αφορούν όλους.

Δελτίο τύπου

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

https://www.youtube.com/watch?v=sj3hX-_O1Jc&feature=youtu.be Δείτε την εκπομπή στο Facebook (κοινωνική δικτύωση) εδώ: https://fb.watch/pMwY_S3NcB/ Μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση την αστική αναζωογόνηση της γειτονιάς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.Παρεμβάσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως αυτή της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, η δημιουργία νέων θέσεων…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν αρχή ην ο…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…

https://youtu.be/CiUVwC3gjr4 Η σύγχρονη τεχνολογία στις υπηρεσίες του επιχειρείν. Η κα Κωνσταντακάτου, μία νέα και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, μας μίλησε για τους νέους τρόπους πώλησης αγαθών και προϊόντων, καθώς και την προσφορά…

https://youtu.be/jZtGxxi4mjk Για κάποιους τα αυτοκίνητα και οι μηχανές είναι περισσότερο από απλά μέσα μεταφοράς. Είναι αντικείμενα πάθους, πηγή έμπνευσης και τρόπος ζωής. O Γιάννης Καγιόπουλος από τα πρώτα χρόνια της…