Προληπτικές δράσεις Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαραθώνος

Από τις αρχές Αυγούστου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος, μετά από έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, διαθέτει μισθωμένο συνεργείο με σκοπό τη μείωση της επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών.

Η έκτακτη επιχορήγηση επετεύχθη μετά από αιτήματα και πιέσεις που διατυπώσαμε από τον Δεκέμβριο του 2021 επανερχόμενοι σε συνεχή βάση μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την οποία δυστυχώς λάβαμε σαφώς καθυστερημένα στα τέλη Ιουλίου 2022.

Επιχειρώντας με προτεραιότητα τις κατοικημένες περιοχές του Δήμου μας πλησίον περιαστικών δασών, αλσυλλίων, κοινοχρήστων χώρων και οδών στις οποίες παρά την εντατική μέχρι τώρα αποκομιδή, υπήρχαν ακόμα συγκεντρώσεις καύσιμης ύλης που αποτελούσαν επικίνδυνες εστίες εν δυνάμει ανάφλεξης, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος παραθέτει τον μέχρι τώρα απολογισμό:

➡️ 4 Αυγούστου 2022

– Χρυσανθέμων, Ζούμπερι Ν. Μάκρης, 1 δρομολόγιο

– Αγίας Λαύρας & Δάφνης, Λιβίσι Ν. Μάκρης, 3 δρομολόγια

➡️ 5 Αυγούστου 2022

– Αγίας Λαύρας & Δάφνης, Λιβίσι Ν. Μάκρης, 4 δρομολόγια

➡️ 6 Αυγούστου 2022

– Αγίας Λαύρας & Δάφνης, Λιβίσι Ν. Μάκρης, 1 δρομολόγιο

– 102 & Δάφνης, Λιβίσι Ν. Μάκρης, 1 δρομολόγιο

– Κοραή, Ζούμπερι Ν. Μάκρης, 1 δρομολόγιο

– Χαρ. Τρικούπη, Ζούμπερι Ν. Μάκρης, 1 δρομολόγιο

➡️ 8 Αυγούστου 2022

– Χαρ. Τρικούπη, Ζούμπερι Ν. Μάκρης, 2 δρομολόγια

➡️ 9 Αυγούστου 2022

– Χαρ. Τρικούπη, Ζούμπερι Ν. Μάκρης, 1 δρομολόγιο

– Αθήνας, Μαραθώνας, 1 δρομολόγιο

– Γήπεδο Μπάσκετ, Γραμματικό, 1 δρομολόγιο

– Σεφέρη, Σεφέρια Μαραθώνας, 1 δρομολόγιο

➡️ 10 Αυγούστου 2022

– Σεφέρη, Σεφέρια Μαραθώνας, 1 δρομολόγιο

– Ικάρων, Ν. Μάκρη, 2 δρομολόγια

➡️ 11 Αυγούστου 2022

– Τρίτωνος, Μάτι Ν. Μάκρης,3 δρομολόγια

➡️ 12 Αυγούστου 2022

– Τρίτωνος, Μάτι Ν. Μάκρης,1 δρομολόγιο

– Γήπεδο Μπάσκετ, Γραμματικό, 1 δρομολόγιο

– Οικισμός Δικαστών & Εισαγγελέων, 2 δρομολόγια

➡️ 17 Αυγούστου 2022

– Οικισμός Δικαστών & Εισαγγελέων, 3 δρομολόγια

➡️ 18 Αυγούστου 2022

– Πάντειος Πολιτεία, Κ. Σούλι Μαραθώνας, 1 δρομολόγιο

– Σπύρου Λούη, Παραλία Μαραθώνα, 2 δρομολόγια

➡️ 19 Αυγούστου 2022

– Δημοτικό Σχολείο, Κ. Σούλι Μαραθώνας, 3 δρομολόγια

➡️ 22 Αυγούστου 2022

– Ρήγα Φεραίου, Παραλία Μαραθώνα, 1 δρομολόγιο

– Οικισμός Δικαστών & Εισαγγελέων, 1 δρομολόγιο

– Κώστα Κρυστάλλη, Αγ. Μαρίνα Ν. Μάκρης, 1 δρομολόγιο

➡️ 23 Αυγούστου 2022

– Ελαιώνος, Αγ. Μαρίνα Ν. Μάκρης, 3 δρομολόγια

➡️ 24 Αυγούστου 2022

– Κώστα Κρυστάλλη, Αγ. Μαρίνα Ν. Μάκρης,1 δρομολόγιο

– Δράμας – Άνδρου, Ν. Μάκρη, 1 δρομολόγιο

– Ελαιώνος, Αγ. Μαρίνα Ν. Μάκρης, 1 δρομολόγιο

➡️ 25 Αυγούστου 2022

– Ελαιώνος, Αγ. Μαρίνα Ν. Μάκρης, 1 δρομολόγιο

– Κυβέλης, Βιθυνία Ν. Μάκρης, 2 δρομολόγια

Οι προληπτικές δράσεις θα συνεχιστούν, καθώς οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος εντάσσονται στην επικίνδυνη για πυρκαγιές περίοδο.

Οι εργασίες, εκτός από την απομάκρυνση καύσιμης ύλης, θα περιλαμβάνουν και διανοίξεις οδών από βλάστηση, που μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί στον δρόμο Μικρό Σέσι προς Λιμνιώνα του Γραμματικού και σε αρκετούς δρόμους της Παραλίας Μαραθώνα όπως στην Αγίας Μαρίνας, Μάχης Μαραθώνος κ.α.

Επιπλέον, πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και μέχρι τώρα, συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας έχουν προβεί σε εκατοντάδες καθαρισμούς κοινοχρήστων και οδών σε όλη την έκταση του Δήμου από το Βαρνάβα (και την παραλία Βαρνάβα) μέχρι το Μάτι και το Ν. Βουτζά, δράση που επίσης συνεχίζεται.

Επισημαίνουμε, ευχαριστώντας όλους ολόψυχα για την εξαιρετική συνεργασία, ότι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις σε συμβάντα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, των Εθελοντών του ΠΥΣΕΘ και του ΣΕΔΜ, καθώς και της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιούνται με μεγάλη αποτελεσματικότητα, καθώς έχουν μειωθεί θεαματικά οι χρόνοι αντίδρασης, με συνέπεια να περιορίζεται σχεδόν άμεσα η επέκταση των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε του κατοίκους να μην πετάνε ανεξέλεγκτα καύσιμη ύλη (χόρτα, κλαδιά, οικιακό εξοπλισμό, μπάζα κ.α.) σε δημόσιους χώρους καθώς και σε οικόπεδα ξένης ιδιοκτησίας, καθώς αφενός παρανομούν, αφετέρου δημιουργούν νέες εστίες επικίνδυνες για εκδήλωση φωτιάς με ενδεχόμενες απρόβλεπτες επιπτώσεις κατά της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος.

Συνεχίζουμε και με την πολύτιμη βοήθειά σας αυξάνουμε τον ανεκτίμητο παράγοντα ασφαλείας, καθώς η Πολιτική Προστασία είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας!

Ευάγγελος Δ. Κυπαρίσσης

Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

https://www.youtube.com/watch?v=sj3hX-_O1Jc&feature=youtu.be Δείτε την εκπομπή στο Facebook (κοινωνική δικτύωση) εδώ: https://fb.watch/pMwY_S3NcB/ Μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση την αστική αναζωογόνηση της γειτονιάς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.Παρεμβάσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως αυτή της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, η δημιουργία νέων θέσεων…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν αρχή ην ο…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…

https://youtu.be/CiUVwC3gjr4 Η σύγχρονη τεχνολογία στις υπηρεσίες του επιχειρείν. Η κα Κωνσταντακάτου, μία νέα και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, μας μίλησε για τους νέους τρόπους πώλησης αγαθών και προϊόντων, καθώς και την προσφορά…

https://youtu.be/jZtGxxi4mjk Για κάποιους τα αυτοκίνητα και οι μηχανές είναι περισσότερο από απλά μέσα μεταφοράς. Είναι αντικείμενα πάθους, πηγή έμπνευσης και τρόπος ζωής. O Γιάννης Καγιόπουλος από τα πρώτα χρόνια της…