Μυστήριο με πλοίο στην Τενερίφη – Βρέθηκαν ναρκωτικά, ανήκει σε ελληνική εταιρεία-«φάντασμα»

Μυστήριο με πλοίο στην Τενερίφη – Βρέθηκαν ναρκωτικά, ανήκει σε ελληνική εταιρεία-«φάντασμα»

Μυστήριο με πλοίο στην Τενερίφη – Βρέθηκαν ναρκωτικά, ανήκει σε ελληνική εταιρεία-«φάντασμα»

Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν τα 15 μέλη του πληρώματος – Είχε ξεκινήσει από τη Βραζιλία με προορισμό της Λετονία

Σε μυστήριο εξελίσσεται υπόθεση με πλοίο το οποίο ακινητοποιήθηκε στην Τενερίφη της Ισπανίας, με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ενώ οι τοπικές αρχές να έχουν προχωρήσει σε 15 συλλήψεις.

Μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία αναφέρουν ότι στο φορτηγό πλοίο «Blume», σημαίας Τόγκο, εντοπίστηκαν περίπου 4,5 τόνοι κοκαΐνης, με αξία που φτάνει τα 180 εκατομμύρια δολάρια (165 εκατ. ευρώ). Παράλληλα τα ίδια ΜΜΕ αναφέρουν πως το πλοίο ανήκει σε ελληνική εταιρεία. 

Οι ισπανικές αρχές έκαναν έφοδο στο πλοίο ανοιχτά των αφρικανικών ακτών την Τετάρτη και το μετέφεραν, στη συνέχεια, στα Κανάρια Νησιά, στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε. Οι αρχές κατέσχεσαν την ποσότητα των ναρκωτικών και συνέλαβαν τα 15 μέλη του πληρώματος, δύο Αλβανοί και 13 Πακιστανοί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο ιδιοκτήτης του πλοίου πρακτικά είναι άγνωστος. Αν και η βάση της εταιρείας είναι στην Ελλάδα και δηλώνει ότι έχει γραφεία στον Πειραιά, στην οδό Φίλωνος, δεν έχει υποβάλει χαρτιά για να υπαχθεί στο άρθρο 89 για τις διαχειρίστριες εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι το πλοίο είναι άγνωστο στην Ελλάδα.

Η εταιρεία δεν είναι ναυτιλιακή, αλλά μία Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΜΙΚΕ), μία από τις εταιρείες που σχηματίζονται με ελάχιστα κεφάλαια («εταιρεία της μίας στάσης»).

Πώς εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά

Το «Blume» είχε αναχωρήσει από το Σάντος στη Βραζιλία στις 20 Δεκεμβρίου με προορισμό τη Ρίγα στη Λετονία. Το πλοίο έπλεε χωρίς να δίνει στίγμα για τη θέση του μέσω δορυφόρου, βρισκόταν όμως υπό παρακολούθηση έπειτα από πληροφόρηση που είχε η ισπανική αστυνομία.

Στο Marine Traffic το τελευταίο στίγμα είναι στις 17 Ιανουαρίου (μία ημέρα πριν από τον εντοπισμό) ανοιχτά της Δυτικής Σαχάρας. Η έφοδος των ισπανικών αρχών έγινε 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε.

Το στίγμα του «Blume» στις 17 Ιανουαρίου, η τελευταία θέση που καταγράφει το Marine Traffic

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας τονίζει ότι το «Blume» δήλωνε ότι μεταφέρει 200 τόνους καφέ, μια ποσότητα πολύ μικρή για το μέγεθος του πλοίου.

Κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους δέματα με ναρκωτικά. Στη συνέχεια συνελήφθησαν τα 15 μέλη του πληρώματος και το πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Τενερίφης.

Πηγή:https://www.protothema.gr/

The post Μυστήριο με πλοίο στην Τενερίφη – Βρέθηκαν ναρκωτικά, ανήκει σε ελληνική εταιρεία-«φάντασμα» first appeared on AtticaToday.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…