Μύκονος: Η «μαφία της οικοδομής» και η εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου

Μύκονος: Η «μαφία της οικοδομής» και η εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου

Μύκονος: Η «μαφία της οικοδομής» και η εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου

Στις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του 54χρονου τοπογράφου που είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σε κοσμοπολίτικά νησιά του Αιγαίου εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να ρίξουν φως στην μαφιόζικη εκτέλεση .

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν τεθεί οι ανεγέρσεις και των κτισμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Μυκόνου στις οποίες υπήρχαν παραδοσιακοί ή διατηρητέοι οικισμοί. Στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε οικοδομική εργασία είναι απαραίτητη γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Με τον τρόπο αυτό, οι επιτήδειοι κατάφερναν να νομιμοποιούν παρανόμως, αυθαίρετες κατασκευές.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα που γνώριζαν τον 54χρονο,κάποιο συμβάν άλλαξε ριζικά τη ζωή του πριν περίπου τρία χρόνια και τον οδήγησε να αλλάξει τρόπο ζωής να ανοιχτεί οικονομικά και να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες σε άλλους τομείς και άλλα νησιά πέρα από τις τεχνικές μελέτες στη Μύκονο. Αυτό μπορεί να ενόχλησε ανταγωνιστές της αγοράς ακινήτων που πιθανόν να τον οδήγησαν στον θάνατο.

Κέρδισε στο Λόττο 2 εκ ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος ή ο στενός του φίλος και συνέταιρος κέρδισε σε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αξίας σχεδόν 2 εκατ. ευρώ.Αυτό ήταν και το κομβικό γεγονός της μεγάλης αλλαγής στη ζωή του 54χρονου μηχανικού.

«Ήταν αναμενόμενο…»

Ο κ. Γκαρίπης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA Live News είπε ότι «για όσους γνώριζαν το θύμα και ιδίως τις συναναστροφές του και την δράση του τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο (σ.σ.: να τον σκοτώσουν). Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, η οποία ήταν ριζική. Όλοι τον γνωρίσαμε ίσως σαν τον καλύτερο τοπογράφο με πάρα πολλές γνώσεις. Είχε αναλάβει να χαρτογραφήσει για το κτηματολόγιο Μυκόνου όλο το νησί. Πέρα από αυτό ήξερε με τελειότητα την νομοθεσία και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος που βοηθούσε τους πάντες».

Όπως είπε ο κ. Γκαρίπης, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες σε άλλο νησί και  όχι στην Μύκονο ήταν αυτές που πιθανόν να ενόχλησαν κάποιους.

Μάλιστα όπως είπε ότι τα όποια θέματα που είχαν δημιουργηθεί στη Μύκονο με τις επιθέσεις που είχε δεχθεί, έληξαν από τότε πριν 2-3 χρόνια.Μάλιστα όπως είπε

Η επαγγελματικές του δραστηριότητες στη Μύκονο

Το όνομά του 54χρονου τοπογράφου συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσης στη Μύκονο, τα τελευταία 20 χρόνια. Μάλιστα, ο 54χρονος απέκτησε κι ο ίδιος αρκετά οικόπεδα και ακίνητα, τόσο στο «νησί των ανέμων», όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

«Από το 1997 εργαζόταν κι έκανε τοπογραφικά στα νησιά μας και στη Μύκονο. Ασχολείτο μόνο με τη δουλειά του και δεν έδινε δικαιώματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα που μάθαμε τον αιφνίδιο και άδικο θάνατο του τοπογράφου», ανέφερε ο δήμαρχος της Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο έργα και αγοραπωλησίες ακινήτων, όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά και σε Ίο, Πάρο και Σέριφο, ενώ τα τελευταία χρόνια οι επαγγελματικές δραστηριότητες του 54χρονου και του συνεταίρου του είχαν επεκταθεί και στην Ρουμανία.

Είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στο παρελθόν

Ο 54χρονος, που δεν έχει ποινικό μητρώο, όμωε είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, όταν και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για την πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.

«Την ώρα που έφθασα σπίτι με περίμενε μία μηχανή. Στην οποία επέβαινε ένας άνδρας. Μόλις με είδε άρχισε να με ξυλοκοπεί. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Αμέσως μετά ανέβηκε πάλι στη μηχανή του κι εξαφανίστηκε», είχε πει στην κατάθεσή του ο 54χρονος.

Από τότε πρόσεχε και μου έλεγε «το νησί είναι επικίνδυνο». Είχε πάει στη ΓΑΔΑ, ερευνούσαν οι αρχές, δεν ξέρω αν είχαν βρει κάτι. Μου είχε πει ότι είχε αναφέρει κάποιους υπόπτους που αυτός ήξερε, εννοώ ηθικούς αυτουργούς ας πούμε.

Το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης φέρεται να είχε δεχθεί επίθεση δύο ακόμη φορές στη Μύκονο, αλλά δεν προέβη σε καταγγελία.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο Π… είχε δοσοληψίες με δράστες με, με… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, με οικονομικά συμφέροντα, με τέτοια πράγματα. Εγώ, ξέρω έναν άνθρωπο όπως τον έζησα 25 χρόνια, ο οποίος ήταν καθαρός σε όλες του τις σχέσεις», δήλωσε φίλος του θύματος στο MEGA.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος στα νησιά έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών ενώ εξετάζονται και οι παλαιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο 54χρονος.

Η εταιρεία real estate

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μια εταιρεία real estate με την οποία συνδεόταν το θύμα όπου το 80% της δραστηριότητας της με τεχνικές μελέτες αφορούσε στην Μύκονο, ενώ παράλληλα είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα και σε άλλα νησιά του Κυκλάδων στην Ίο και την Πάρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…