Μνημόνιο συνεργασίας, υπέγραψε ο Δήμος Πειραιά με τη «ΜΕΤΑδραση» και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μνημόνιο συνεργασίας, υπέγραψε ο Δήμος Πειραιά με τη «ΜΕΤΑδραση» και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μνημόνιο συνεργασίας, υπέγραψε ο Δήμος Πειραιά με τη «ΜΕΤΑδραση» και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το «Together in Sport – Phase II» στον Δήμο Πειραιά.

Μνημόνιο συνεργασίας, υπέγραψε ο Δήμος Πειραιά με τη «ΜΕΤΑδραση» και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Together in Sport – Phase II», που έχει ως στόχο να φέρει κοντά, τα παιδιά πρόσφυγες και τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας του Πειραιά, μέσω των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του προγράμματος. Το μνημόνιο υπεγράφη από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο.

Το πρόγραμμα έχει ακόμη ως στόχο να εκπαιδεύσει εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε θέματα παιδικής προστασίας, να διεξάγει δράσεις, ανοιχτές στο κοινό, σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως η κλιματική αλλαγή, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η έμφυλη βία κ.ά.

Σημειώνεται ότι το «Together in Sport – Phase II», υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση ως συντονιστής έργου σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με τη στήριξη της γερμανικής Ολυμπιακής Αθλητικής Συνομοσπονδίας και συγχρηματοδοτείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση, ανέφερε: «Επισφραγίσαμε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μια ενδιαφέρουσα τριμερή συμφωνία του Δήμου Πειραιά με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη «ΜΕΤΑδραση», η οποία σχετίζεται με την υλοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, τα οποία έχουν σκοπό να φέρουν κοντά τα παιδιά πρόσφυγες με τα παιδιά της πόλης μας. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει μια προεργασία μαζί με τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης και πρόεδρο του ΣΕΜΠ Δημήτρη Καρύδη, έχουμε επικοινωνήσει με τα σχολεία και έχει γίνει παρουσίαση στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων. Ο Πειραιάς είναι πάντα «ανοιχτός» σε εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά και αθλητικά προγράμματα, που δίνουν διεξόδους σε παιδιά, αλλά και σε ενηλίκους, οι οποίοι ενημερώνονται και εκπαιδεύονται σε μια σειρά επίκαιρων προβλημάτων ή ζητημάτων. Όλα αυτά βοηθούν στη συνύπαρξη και στην ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, δήλωσε: «Από το δημαρχείο του Πειραιά, στέλνουμε ένα σημαντικό μήνυμα: Ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα εργαλεία κοινωνικής συνοχής και συμπερίληψης. Ας αποδείξουμε εμπράκτως, μέσα από τις δράσεις και τη συνεργασία μας, ότι ο αθλητισμός εκτός των άλλων, αποτελεί σπουδαίο εργαλείο ενότητας και αλληλεγγύης».

Η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά, επεσήμανε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας τόσο σημαντικός Δήμος, όπως ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στο πρόγραμμά μας κι έτσι τα προσφυγόπουλα μαζί με τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν, δίνοντας το παράδειγμα συνύπαρξης μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…