Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τίναζε την μπάνκα στον αέρα»

Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τίναζε την μπάνκα στον αέρα»

Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τίναζε την μπάνκα στον αέρα»

Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Action24 και αναφερόμενος στην ακρίβεια δήλωσε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνοντας ότι έχουμε πληθωρισμό τροφίμων πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης όπως στους λογαριασμούς του ρεύματος και άλλες. «Μερικώς τα μέτρα αυτά απέδωσαν. Η ακρίβεια θα αντιμετωπιστεί μόνο με περαιτέρω στήριξη του εισοδήματος. Οι μισθοί αυξάνονται. Έχουμε περιθώρια στον τρόπο που λειτουργεί η αγορά και οι πολυεθνικές. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αριστερά που είναι κατά των μονοπωλίων γιατί στηρίζει τα μονοπώλια και όχι την κυβέρνηση. Ζητάμε τη βοήθεια της Ευρώπης και μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα γιατί η φωνή μας ακούγεται», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πρόβλημα με τις πολυεθνικές οξύνθηκε τον τελευταίο χρόνο και έκρινε ότι έπρεπε να κάνει αυτή την παρέμβαση. «Σίγουρα η λύση για την ακρίβεια δεν είναι αυτά που προτείνει η αντιπολίτευση. Θα τίναζε τη μπάνκα στον αέρα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει στα 45 δις. Η αντιπολίτευση δεν άλλαξε καθόλου», συμπλήρωσε κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για τοξικότητα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόταση για μείωση του ΦΠΑ. Είπε ότι έχει δημοσιονομικό κόστος και πρέπει όποιος το προτείνει να πει ποιες δαπάνες θα κόψουμε ή ποιους φόρους θα βάλουμε. «Δεν απορρίπτω όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Κάναμε κάποιες πρώτες παρεμβάσεις για την golden visa. Μελετάμε την αγορά του airbnb. Έχουμε ήδη βάλει περιορισμούς και υποχρεώσεις σε αυτούς που το αντιμετωπίζουν ως μπίζνα. Θα δούμε και ποσό χρόνο πρέπει να επιτρέπουμε συνολικά να νοικιάζεται ένα διαμέρισμα βραχυχρόνια», σημείωσε λέγοντας πως είναι σύνθετο ζήτημα ενώ είπε ότι η κυβέρνηση αναζητά πρόσθετους πόρους για να επεκτείνει και το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Ο ανέξοδος λαϊκισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 2024, υπογράμμισε.

«Όσο σχεδιάζουμε μεσοπρόθεσμα την πορεία του προϋπολογισμού μπορώ να σας πω ότι οι πρώτες μειώσεις φόρων θα αφορούν εργοδοτικές εισφορές», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «στη ΔΕΘ θα ακούσετε πιο συγκεκριμένα πράγματα». Για το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων στήριξης των ευάλωτων ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει έκτακτα επιδόματα τα οποία πλέον γίνονται πιο δύσκολα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη μείωση της ανεργίας με τη σημείωση ότι οι πιο ευάλωτοι είναι οι άνεργοι. «Θα επιμείνουμε γιατί θέλουμε περισσότερη απασχόληση και περισσότερες ευκαιρίες ειδικά σε αυτούς που αισθάνονται κοινωνικά αποκλεισμένοι», συνέχισε.

Για τις τρίτεκνες οικογένειες ανέφερε ότι η κυβέρνηση μελετάει συνολικά τις παρεμβάσεις της για το δημογραφικό. Μίλησε για όσα έχουν γίνει ήδη σε αυτή την κατεύθυνση όπως το επίδομα γέννας, η αύξηση του αφορολόγητου για παιδιά και άλλες.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε περισσότερα κίνητρα για εργασία», ερωτηθείς για το επίδομα ανεργίας. «Δεν θέλουμε να δώσουμε κίνητρο σε κάποιον να είναι άνεργος ενώ μπορεί να δουλεύει», είπε ενώ για τον 13ο και 14ο μισθό είπε πως πρόκειται για άλλα 2 δις πρόσθετα το χρόνο και κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη κοστίζει κάποια δις.

«Με νόμο τα προγράμματα των κομμάτων πρέπει να κατατίθενται και να κοστολογούνται. Εδώ η αντιπολίτευση δεν αρνείται ότι το πρόγραμμα της στοιχίζει. Λέει ότι λεφτά υπάρχουν. Το θυμάμαι το «λεφτά υπάρχουν» πολύ καλά το 2009. Τώρα όλα αυτά ανήκουν σε μια άλλη εποχή», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…