Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Η ΕΛ.ΑΣ. χρειάζεται επανίδρυση»

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Η ΕΛ.ΑΣ. χρειάζεται επανίδρυση»

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Η ΕΛ.ΑΣ. χρειάζεται επανίδρυση»

ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι η ΕΛ.ΑΣ. χρειάζεται επανίδρυση, καθώς «δεν τρέχει τόσο όσο οι εξελίξεις»

Νωρίτερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε υποστηρίξει ότι παρότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 2006, η Όλγα Γεροβασίλη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη -επί ΣΥΡΙΖΑ- έκανε μόλις ένα Προεδρικό Διάταγμα, για να έρθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019 για να ιδρύσει το τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Υπάρχει το περιστατικό και υπάρχουν και άλλα ατυχή περιστατικά, όχι μόνο αυτό. Άστοχη διαχείριση, όμως υπάρχουν 12.500 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας το 2023 όπου η αστυνομία έσωσε τις γυναίκες» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επαναλαμβάνοντας τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι «σκύβουμε το κεφάλι».

«Κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και στα οποία παρεμβαίνουμε. Επειδή τρέχουν πολύ γρήγορα τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση. Οι γυναίκες με την ενθάρρυνση που δέχονται μιλάνε πια» επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «και η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει τόσο όσο τρέχουν οι εξελίξεις και το πρόβλημα είναι η ασφάλεια των θυμάτων. Πρέπει ο αστυνομικός πρέπει να πει »κάθισε εδώ». Το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια την ώρα που μια γυναίκα εισέρχεται στο τμήμα, όλα αυτά τα εγκλήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως δεν χρειάζονται μηνύσεις».

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε: «Εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή ένα safe house για να μπορεί να οδηγείται η γυναίκα για όσο χρειαστεί, τα οποία θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα και θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα».

Αναφορικά με το ζήτημα των επίορκων αστυνομικών ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ο φρουρός στους Αγ. Αναργύρους «υπηρετούσε νομίμως στο πλαίσιο του πειθαρχικού δικαίου», ωστόσο υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το συγκεκριμένο πλαίσιο».

«Η αστυνομία χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση, αναγέννηση και επανίδρυση» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αστυνομίας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. « Πρέπει να ανταποκριθεί στα κοινωνικά ζητήματα και όχι τόσο στο διωκτικό» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…