Μεγάλη η ζήτηση για υπηρεσίες video streaming και στην Ελλάδα

Μεγάλη η ζήτηση για υπηρεσίες video streaming και στην Ελλάδα

Μεγάλη η ζήτηση για υπηρεσίες video streaming και στην Ελλάδα

Μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων και υπηρεσιών video streaming προτιμούν να παρακολουθούν όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο με τον αριθμό των συνδέσεων σε συνδρομητικές υπηρεσίες να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η τάση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν είχε περιοριστεί το θέμα της πειρατείας, ενώ στην περίπτωση των διεθνών video streaming υπηρεσιών το στοίχημα αποτελεί η μείωση των συνδέσεων που διαμοιράζονται σε πολλαπλά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, οι συνδέσεις όσον αφορά στις εγχώριες συνδρομητικές πλατφόρμες έχουν παρουσιάσει τους τελευταίους μήνες μία ελαφρά άνοδο. Στην πρώτη θέση είναι η Cosmote TV με περίπου 680 χιλιάδες συνδρομητές με τη Nova να ακολουθεί με τους συνδρομητές της να κυμαίνονται μεταξύ 380 και 400 χιλιάδων. Όσον αφορά στη Vodafone TV, οι εκτιμήσεις τη φέρουν να κινείται στα επίπεδα των 180 χιλιάδων συνδρομητών.

Εκεί που φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι στις video streaming πλατφόρμες όπου παρατηρείται σημαντική άνοδο. Το Netflix, το οποίο δεν ανακοινώνει επίσημα στοιχεία για κάθε αγορά ξεχωριστά, φέρεται να έχει φθάσει στην Ελλάδα στις 650 χιλιάδες όταν προ τριετίας ήταν στις 400 χιλιάδες. Την ίδια στιγμή, το Disney+, περίπου 18 μήνες μετά την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του στην ελληνική αγορά, εκτιμάται ότι έχει φθάσει στις 200 χιλιάδες. Η εμφάνιση του Disney+, το οποίο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο οικογενειακό περιεχόμενο, εκτιμάται ότι ένας λόγος που ο μέσος όρος των συνδρομών σε video streaming υπηρεσίες (σ.σ. μη συμπεριλαμβανομένων Cosmote TV και Nova) φέρεται να έχει πλησιάσει τις 2 ανά νοικοκυριό, όταν πριν από 2 χρόνια ήταν στη 1 ανά νοικοκυριό. Σημειωτέον πως στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμες και άλλες συνδρομητικές video streaming υπηρεσίες, τόσο διεθνείς (π.χ. Amazon Prime, Apple TV+) όσο και ελληνικές (π.χ. ANT1+, Cinobo) που έχουν το δικό τους κοινό. Επίσης, υπάρχουν και δωρεάν υπηρεσίες περιεχομένου on demand, όπως είναι το ERTFlix, το οποίο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές.

Η ενίσχυση των ευρυζωνικών συνδέσεων υψηλών ταχυτήτων είναι πάντως ένας λόγος για τη στροφή που υπάρχει προς τις streaming υπηρεσίες με το δορυφορικό πιάτο να έχει αρχίσει να περιορίζεται ως βασική επιλογή. Τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αφορούν το α’ εξάμηνο του 2023 και κάνουν λόγο για 1,228 εκατ. συνδρομητές σε Cosmote TV, Nova και Vodafone TV με το 51,5% περίπου αυτών να έχουν συνδρομητικό πιάτο και το υπόλοιπο 48,5% να χρησιμοποιούν ευρυζωνική σύνδεση (over the top – OTT). Η υπάρχουσα εκτίμηση είναι ότι τα αντίστοιχα νούμερα για το β’ εξάμηνο του 2023 θα έχουν δείξει ότι οι ΟΤΤ συνδέσεις έχουν ξεπεράσει εκείνες μέσω των δορυφορικών πιάτων. Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια, οι ΟΤΤ συνδέσεις ήταν μόλις στο 31% της συνολικής βάσης, δείγμα της τάσης που υπάρχει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…