Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια Αττικής

Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια Αττικής

Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει δυναμικά να προβάλλει τα εξαιρετικά προϊόντα της αττικής γης ανά τον κόσμο, θέτοντας αυτή τη φορά στο επίκεντρο την προβολή των εξαιρετικών κρασιών που παράγονται στους αμπελώνες του λεκανοπεδίου.

Νίκος Χαρδαλιάς: Στρατηγική μας επιλογή η στήριξη του οινικού τουρισμού

WINE Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια Αττικής
Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια Αττικής 3

Στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή τη διεθνή έκθεση International & French Travel Market (IFTM) «Top Resa 2024» του Παρισιού, πραγματοποίησε στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας εκδήλωση, όπου ο Master of Wine κ. Γιάννης Καρακάσης – ένας από τους μόλις 400 στον κόσμο που κατέχουν αυτόν τον τίτλο – παρουσίασε σε 30 επαγγελματίες, sommeliers, δημοσιογράφους και αγοραστές, ένα ειδικό masterclass με τίτλο «Savatiano insights: a deep dive into Greece’s classic grape». Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Σαββατιανού και της Ρετσίνας, που αποτελούν δύο από τις βασικότερες ποικιλίες των αττικών αμπελώνων και συνδέονται διαχρονικά με την ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, αφού εγκαινίασε το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση «IFTM Top Resa 2024”, απηύθυνε χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση για τους αμπελώνες του λεκανοπεδίου αναφέροντας πως «αναδεικνύουμε το αττικό κρασί σε ένα κοινό που γνωρίζει και εκτιμά τον ποιοτικό οίνο. Η Περιφέρεια, είναι σταθερός αρωγός στις προσπάθειες των οινοπαραγωγών μας να προωθήσουν το μοναδικής ποιότητας αττικό κρασί στη διεθνή αγορά. Στηρίζουμε την επιχειρηματική τους δράση αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Η διασύνδεση του κρασιού με το υψηλό τουριστικό προϊόν της Αττικής είναι στρατηγική επιλογή για τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας».

Αναδεικνύοντας τη σημασία του οινικού τουρισμού και το αποτύπωμα που αφήνει στο ΑΕΠ της χώρας, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προβάλλουμε και να στηρίξουμε τα αττικά οινοποιεία, να αναδείξουμε στη διεθνή αγορά τις ξεχωριστές ετικέτες των κρασιών μας. Ως πολύτιμα εργαλεία της αττικής γαστρονομίας, φέρουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και αποτελούν βασική παράμετρο στην ανάδειξη του brand-name της Μητροπολιτικής Αττικής, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως».

MASTERCL 4 Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια Αττικής
Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια Αττικής 4

Στην εκδήλωση ανάδειξης των κρασιών της καρποφόρας αττικής γης συμμετείχαν τα ελληνικά οινοποιεία: Kokotos Estate, Domaine Papagiannakos, Strofilia Winery, Mylonas Winery, Markou Vineyards, Nikolou Winery, Papagiannis Winery, Attinos Wines, Anastasia Fragou Winery, Liepouris Winery, Gikas Winery, Aoton Winery και Domaine Costa Lazaridi Oenotria Land.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Ο Δήμος Διονύσου, σε συνέχεια της δέσμευσής του να παρέχει ένα ασφαλές και σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προέβη στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων σε εννέα σχολικές…

Υγεία, κοινωνική πολιτική, κοινωνική συνοχή και οικογένεια είναι τα κύρια θέματα της ΚΕΔΕ στον προσυνεδριακό διάλογο που αφορούν στις πολιτικές και τις δράσεις των δήμων και συζητήθηκαν στην 3η προσυνεδριακή…

Η τοποθέτηση του Γ. Οικονόμου Με αφορμή ανάθεση της δημοτικής αρχής υπηρεσιών επισκόπησης και κατάθεσης πορίσματος επί των εκθέσεων του Γιαβάσειου που κατατέθηκαν από την μισθώτρια εταιρεία, όπως και σε…