Μαραθώνας: Στάση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αφετηρία

Μαραθώνας: Στάση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αφετηρία

Μαραθώνας: Στάση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αφετηρία

Ολυμπιακής

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, σηματοδότησε και την έναρξη της μεγάλης διαδρομής της, σε όλη την Ελλάδα. Θα είναι ένα ταξίδι 5.000 χιλιομέτρων, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη κι από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, το 2004, με 600 λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν τη Φλόγα περνώντας από δεκάδες σημεία πολιτιστικού, ιστορικού και αθλητικού ενδιαφέροντος.
Προτελευταίος σταθμός της, πριν παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές των Αγώνων, θα είναι ο Μαραθώνας.

Στις 26 Απριλίου, περίπου στις 10 το πρωί, η Φλόγα θα φτάσει εποχούμενη και θα αρχίσει να μεταφέρεται εντός του Δήμου μας. Μισή ώρα αργότερα θα βρίσκεται στην Αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Εδώ, στο σημείο αυτό με τους υψηλούς συμβολισμούς, θα κάνει στάση.

Τη Φλόγα θα χαιρετίσει στην Αφετηρία ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας και, εκ μέρους των διοργανωτών ο κ. Christian Fatras.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί για μια ακόμη μικρή απόσταση, πριν πάρει το δρόμο της για το Σούνιο -όπου επίσης θα κάνει μικρή στάση- και, τέλος, το Καλλιμάρμαρο.

Ο Δήμος Μαραθώνος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να δώσουν παρών στη σημαντική αυτή στιγμή και να υποδεχθούν τη Φλόγα στον ιστορικό τόπο με χαρά και υπερηφάνεια.

Δελτίο Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…