Κυβέρνηση: «Δεν έχει κερδηθεί η μάχη της ακρίβειας»

Κυβέρνηση: «Δεν έχει κερδηθεί η μάχη της ακρίβειας»

Κυβέρνηση: «Δεν έχει κερδηθεί η μάχη της ακρίβειας»

Κυβέρνηση μάχη ακρίβεια

Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια συνεχίζει να μαστίζει τα νοικοκυριά, με τα μέτρα της κυβέρνησης να αποδεικνύονται ότι δεν προσφέρουν την παραμικρή ανακούφιση στον πληττόμενο λαό.

Μιλώντας στο MEGA για το ζήτημα της ακρίβειας η ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έλενα Κουντουρά τόνισε πως η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη αλλά ελληνική, όπως και η αισχροκέρδεια. «Θέλουμε τη σύγκλιση της Ελλάδος με μισθούς κανονικούς και πληθωρισμό να έχει τουλάχιστον στα επίπεδα της Ευρώπης. Έχουμε 10% πληθωρισμό ενώ η Ευρώπη είναι το 5,5%, στην Ελλάδα έχουμε μισθούς που είναι 3 φορές μικρότεροι από των Ευρωπαίων και πληρώνουμε τα προϊόντα 3 φορές παραπάνω. Πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι, η κυβέρνηση οφείλει να το κάνει, πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος υπογράμμισε στο MEGA πως ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουν κηρύξει 10-15 φορές το τέλος της ακρίβειας ωστόσο οι εξελίξεις τους διαψεύδουν.

4169179 768x496 1
Κυβέρνηση: «Δεν έχει κερδηθεί η μάχη της ακρίβειας» 2

«Κάποιες κατηγορίες προϊόντων συνεχίζουν και αυξάνονται σταθερά εδώ και 3,5 χρόνια και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει αυτές τις παράλογες αυξήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σχολιαστής των εξελίξεων. Για τις τηλεπικοινωνίες που είχαν θέμα στο πρωτοσέλιδο και «Τα Νέα» το ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει για το ζήτημα και την αύξηση των τιμών την ίδια ώρα που στην Ευρώπη μειώνονται και οι υπηρεσίες που προσφέρουν εδώ δεν είναι καλές. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα σε έναν βασικό κλάδο που αφορά κάθε καταναλωτή. Ως ΠΑΣΟΚ λέμε ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι στην αγορά. Λέμε μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και αυξήσεις μισθών», υποστήριξε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε πως «η ακρίβεια είναι διαφορετικής τάξης ζήτημα, έχει να κάνει με την δυσκολία των πολιτών, δυστυχώς συνεχίζεται και δεν έχει αυτή την αποκλιμάκωση που περιμέναμε. Πιστεύω πως το επόμενο διάστημα θα έχουμε μία απότομη αποκλιμάκωση».

Αυξανόμενη για έναν ακόμη μήνα παρουσιάζεται η δυσαρέσκεια των πολιτών από την κυβέρνηση με σχεδόν 1 στους 2 πολίτες να μην είναι ικανοποιημένοι από τις πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», το 46% των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, όταν τον Ιανουάριο η απάντηση αυτή συγκέντρωνε 41%. Τον Φεβρουάριο το ποσοστό άγγιζε το 45%.

Αντίστοιχα, λίγο ικανοποιημένοι δήλωσαν σε ποσοστό 29% και πολύ ή αρκετά το 23%.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα αποτελούν ισχυρό καμπανάκι για τις πολιτικές της κυβέρνησης. Εξάλλου, το κυρίαρχο πρόβλημα των πολιτών αποτελεί η ακρίβεια, η ΝΔ έχει λάβει μέτρα – ασπιρίνες επιδιδόμενη σε μια επικοινωνιακή διαχείριση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων των νοικοκυριών.

Η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη είναι πλέον η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται στον σχετικό πίνακα της Παγκόσμιας Τράπεζας και επικαλείται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «στον πληθωρισμό των τροφίμων βρίσκεται πλέον μέσα στην πρώτη δεκάδα όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Αυγή».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όπως δείχνει ο πίνακας της ΕΕ η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σε πληθωρισμό τροφίμων σε ότι αφορά τα Βαλκάνια, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από τις ουρές που δημιουργούν στα σύνορα οι πολίτες προκειμένου να αγοράσουν τα ίδια προϊόντα σε πιο χαμηλές τιμές, στις γειτονικές μας χώρες».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τα ζητήματα της ακρίβειας παραδέχεται ότι χάνει στη μάχη για να αντιμετωπιστεί, κάτι που του αποδίδει και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, όπως διαπιστώνεται σε όλες τις ποιοτικές μετρήσεις των δημοσκοπήσεων.

«Δεν έχουμε κερδίσει ακόμη τη μάχη με την ακρίβεια, ακούμε τον κόσμο, αλλά διαβεβαιώνω ότι δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των τιμών και τους ελέγχους για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…