Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γροθιά στο στομάχι η τελευταία γυναικοκτονία»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γροθιά στο στομάχι η τελευταία γυναικοκτονία»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γροθιά στο στομάχι η τελευταία γυναικοκτονία»

γροθιά

Το περιστατικό των Αγίων Αναργύρων ήταν μια γροθιά στο στομάχι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα.

Χαίρομαι που ξεκινάμε με αυτό το θέμα που απασχολεί την κοινωνία, τη βία κατά των γυναικών που στην ακραία της μορφή εκδηλώνεται με τη γυναικοκτονία, είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας όμως πως έχουμε καθημερινά πάρα πολλές καταγγελίες βίας κατά των γυναικών. Αυτό, μπορεί να σημαίνει ότι οι γυναίκες αισθάνονται την άνεση να αναφέρουν τα περιστατικά και παρά τα όσα έγιναν στους Αγίους Αναργύρους, οι γυναίκες εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομία και απευθύνονται σε αυτή, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σίγουρα υπάρχει παντού μέσα στο κράτος και στην αστυνομία, η κουλτούρα του “ωχαδερφισμού”, υπάρχει όμως και η άλλη όψη αστυνομικών που κάνουν τη δουλειά τους, εκτός υπηρεσίας, που μετατρέπουν τα περιπολικά τους σε ταξί, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, επισήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε πως στις πυρκαγιές οι αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα πόρτα και έβγαζαν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, που κινδύνευαν. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η συγκεκριμένη γυναικοκτονία έδειξε σε όλους στην κυβέρνηση ότι μπορεί κάποιος να προσπαθεί να διορθώνει ένα πρόβλημα κι έρχεται ένα τέτοιο περιστατικό και δείχνει ότι χρειάζεται να γίνουν ακόμα περισσότερα. Προχωράμε σε βαθιές αλλαγές, έρχονται όμως τέτοια πισωγυρίσματα και τραγωδίες που μας κάνουν πιο δυνατούς, για να συνεχίσουμε. Κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει κακώς κείμενα στην Αστυνομία, δεν έχει ευθύνη για το συγκεκριμένο συμβάν, είπε ακόμα αναφερόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όταν τα βάζουμε με το βαθύ κράτος, απαιτείται υπομονή, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατά της ενδοσχολικής βίας, επισημαίνοντας πως στόχος δεν είναι να τιμωρούνται τα παιδιά αλλά να αισθάνονται ασφαλή να επικοινωνήσουν ό,τι συμβαίνει στο σχολικό περιβάλλον. Αναφερόμενος στη μάχη κατά του χουλιγκανισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι μία μάχη που θέλει να κερδίσει και εις μνήμην του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του, πρόσφατα, από τη ναυτική φωτοβολίδα στο γήπεδο.

Δεν υπήρχε καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, στο ερώτημα τι πάμε να συγκαλύψουμε δεν παίρνουμε καμία απάντηση, είπε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος. Υπήρξε ένα ανθρώπινο λάθος, αλλά δεν προσπαθήσαμε ποτέ να στοχοποιήσουμε τον σταθμάρχη, πρόσθεσε. Παρ’ ότι προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά ζητήματα ασφάλειας στα τρένα, δεν τα καταφέραμε, είπε ο πρωθυπουργός.

Γνωρίζω ότι η κοινωνία είναι καχύποπτη, όμως να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ερωτώμενος για το αν το υλικό από τις συνομιλίες είναι μονταρισμένο, απάντησε: Δεν το ξέρω αν είναι μονταρισμένο, πιθανώς να είναι αλλά δεν το ξέρω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως το υλικό με τις συνομιλίες στα Τέμπη έφτασε ακεραιο στην ελληνική δικαιοσύνη χωρίς καμία κυβερνητική ανάμειξη. Είναι βαριά προσβλητικό να μας κατηγορούν ότι το βράδυ του δυστυχήματος, που πήγα στον τόπο του δυστυχήματος, που πήγα στο νοσοκομείο και είδα συντετριμμένους συγγενείς, ότι μέλημά μας ήταν να μοντάρουμε τις συνομιλίες, πρόσθεσε. Oι γονείς των θυμάτων είναι οι μόνοι που έχουν διικαίωμα να κάνουν τον θυμό τους οργή, ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης εργαλειοποιούν το δυστύχημα, κι αυτό είναι χυδαίο. Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ως «λάθος» της κυβέρνησης αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης στα Τέμπη πως δεν διέψευσε πειστικά και κατηγορηματικά εξαρχής όλες τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφόρησαν για το ξυλόλιο και το μπάζωμα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η στήριξη του μόνιμου εισοδήματος με μόνιμες αυξήσεις μισθών είναι η μόνη απάντηση στην ακρίβεια, τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ακρίβεια και την οικονομία, επισημαίνοντας πως οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό είναι μεγαλύτερες από τη συνολική αύξηση του πληθωρισμού. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως δεν θα ξαναζήσουμε ως χώρα τον κίνδυνο χρεοκοπίας, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δαπανά δισεκατομμύρια για να στηρίξει τους αδύναμους και θα συνεχίσει να το κάνει, αναφερόμενος στα επιδόματα στήριξης των ασθενέστερων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που δεν έχουν βάλει μυαλό και συνεχίζουν να αισχροκερδούν, γι’ αυτό κι εμείς συνεχίζουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε πως δεν είναι τόσο τα πρόστιμα, όσο η φήμη ότι η τάδε εταιρεία αισχροκερδεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…