Κώστας Σκρέκας: «Να ανακτήσει η Ευρώπη τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία»

Κώστας Σκρέκας: «Να ανακτήσει η Ευρώπη τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία»

Κώστας Σκρέκας: «Να ανακτήσει η Ευρώπη τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. (Εσωτερική Αγορά και Βιομηχανία), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι πρέπει να συνεργαστούν όλες οι χώρες ώστε η  Ευρώπη να ανακτήσει τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία στον παγκόσμιο χάρτη ενώ μίλησε και για την Πράσινη Συμφωνία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κατάφερε να δεκαπλασιάσει την ανάπτυξη των ΑΠΕ μέσα σε λίγα χρόνια.

Αναφορικά με την ναυτική βιομηχανία, ο κ. Σκρέκας είπε ότι τα ελληνικά πλοία αντιπροσωπεύουν το 60% του στόλου της Ευρώπης και ότι η ελληνική ναυτιλία έχει σημαντική συμβολή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε., ενώ η χώρα μας είναι πρωτοπόρα στην απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στην τουριστική βιομηχανία, σημείωσε ότι πρέπει να διατηρήσει την προτεραιότητα που κατέχει στην πολιτική ατζέντα της Ε.Ε. και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της μέσω της αξιοποίησης του ψηφιακού περιβάλλοντος, των χρηματοδοτικών εργαλείων, δράσεων και στρατηγικών στη βάση της οικονομικής ανάπτυξης των χωρών της Ευρώπης.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε επίσης στην αξία των κρατικών ενισχύσεων προς τα κράτη-μέλη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υπάρχουσες αδυναμίες της αγοράς και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

www.https://oncamera.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…