Κοροναϊός: Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca

Κοροναϊός: Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca

Κοροναϊός: Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca

||

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προκειμένου να εξετάσει όλα τα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, και ειδικότερα τις αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στην Ευρώπη με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ήδη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) διερευνά τα θρομβοεμβολικά περιστατικά που αναφέρθηκε ότι συσχετίζονται με τον εμβολιασμό, και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με την βρετανοσουηδικη εταιρία παρασκευής του εμβολίου, με επιστήμονες ειδικούς σε διαταραχές αίματος, και με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου όπου έχουν διενεργηθεί εκατ. δόσεις εμβολίου.

Η Επιτροπή Ασφάλειας του ΕΜΑ θα επανεξετάσει σήμερα τις διαθέσιμες πληροφορίες, και έχει προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη, για τη συνολική εξέταση του ζητήματος.

Στην στην Ελλάδα έχει αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, στην ηλικιακή ομάδα 60- 64 ετών και είχε δοθεί πράσινο φως για τη χρήση του και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Τη σκυτάλη θα ελάμβανε η ομάδα ατόμων 70-74 χρόνων κακό στη συνέχεια εκείνη των 65-69 χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση της Παρασκευής 12 Μαρτίου στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφορικά με την μεγάλη συζήτηση που έχει ξεσπάσει για τα εμβόλια της Astra Zeneca, είχε τονίσει ότι στην Βρετανία έχουν υλοποιηθεί 11 εκατ. δόσεις με το εν λόγω εμβόλιο.

Επίσης, σε 5 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ευρώπη, έχουν καταγραφεί 30 επεισόδια με θρομβώσεις. Στην Ελλάδα μεταξύ των 173.000 δόσεων, έχει καταγραφεί μόλις ένα θρομβοεμβολικό περιστατικό.

Οι χώρες στην Ευρώπη για το εμβόλιο

Σημειώνεται ότι ότι πληθαίνουν οι ευρωπαϊκές χώρες που προχωρούν στην αναστολή χορήγησης εμβoλίων της AstraZeneca, μετά τις αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων, τη στιγμή που το τρίτο κύμα κοροναϊού «σαρώνει» την ΕΕ.

Η Γερμανία αναστέλλει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε πριν από λίγο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ». Η σύσταση του Ινστιτούτου, σύμφωνα με την BILD, γίνεται προκειμένου να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες, μετά και τις τελευταίες αναφορές παρενεργειών.

Η Γαλλία αποφάσισε να «αναστείλει για προληπτικούς λόγους« τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε πως «ελπίζει να ξαναξεκινήσει» γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό «εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού».

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…