Ήπειρος – Κινητοποίηση ΕΜΑΚ, αστυνομίας και ΕΚΑΒ για… κουρασμένο ορειβάτη

Ήπειρος – Κινητοποίηση ΕΜΑΚ, αστυνομίας και ΕΚΑΒ για… κουρασμένο ορειβάτη

Ήπειρος – Κινητοποίηση ΕΜΑΚ, αστυνομίας και ΕΚΑΒ για… κουρασμένο ορειβάτη

||

Δεν είναι η πρώτη φορά που σύσσωμες οι αρχές κινητοποιούνται για ασήμαντη αφορμή. Δεν είναι πρώτη φορά που υποχρεώνονται σε πολύωρες επιχειρήσεις στα βουνά της Ηπείρου…

Αισθάνθηκε αδιαθεσία

Κάτι ανάλογο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Μέσω του 112 κινητοποιήθηκε ολόκληρος μηχανισμός. Ορειβάτης αισθάνθηκε αδιαθεσία και αδυνατούσε να επιστρέψει στο Μικρό Πάπιγκο.

Αυτή ήταν η αρχική ενημέρωση των αρχών και, όπως προβλέπεται, στις 21.30 ξεκίνησε η επιχείρηση.

Εννέα άνδρες με τον ειδικό εξοπλισμό της ΕΜΑΚ έφτασαν στην περιοχή και παράλληλα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Προσέγγισαν το σημείο στην Τύμφη και μετέφεραν τον ορειβάτη στο σημείο όπου περίμενε το ασθενοφόρο.

Στο αυτοκίνητο του φίλου του

Φτάνοντας στο Πάπιγκο, ο ορειβάτης κατέβηκε, μπήκε στο αυτοκίνητο του φίλου του με τον οποίο έκαναν ορειβασία και επέστρεψε στον προορισμό του.

Ουσιαστικοί λόγοι υγείας λοιπόν που θα επέβαλαν τέτοια επιχείρηση δεν υπήρξαν καθώς σ’ αυτήν την περίπτωση θα είχε οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Πρόσφατα, ανάλογη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και πάλι στην περιοχή του Ζαγορίου γιατί νεαρή τουρίστρια θέλησε να δει πως είναι η ζωή στο βουνό.

Οταν έπεσε η νύχτα κι άρχισε να κρυώνει κλήθηκε και πάλι η ΕΜΑΚ για να την μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Είναι πολλές οι παρόμοιες περιπτώσεις. Να κινητοποιούνται δυνάμεις όταν αυτές ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν σε άλλο σοβαρό περιστατικό που μπορεί να προκύψει.

Απαιτούν κανόνες

Οπως επισημαίνουν όλοι το βουνό και η ορειβασία απαιτούν κανόνες. Οπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική έχουν υποχρέωση να σώζουν ανθρώπους. Να οργανώνουν και να φέρουν σε πέρας επιχειρήσεις διάσωσης.

Και το έχουν αποδείξει. Ομως είναι διαφορετικό αυτό και διαφορετικό πράγμα να μετατρέπονται σε… ταξί βουνού.

Πηγή: epiruspost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…