Η Γαλλία διαδηλώνει κατά της ακροδεξιάς

Η Γαλλία διαδηλώνει κατά της ακροδεξιάς

Η Γαλλία διαδηλώνει κατά της ακροδεξιάς

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της ακροδεξιάς ενώ καθημερινές είναι πλέον οι διαδηλώσεις μετά τη νίκη της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές στο Παρίσι και σε αρκετές άλλες πόλεις της Γαλλίας σήμ,ερα Σάββατο 15 Ιουνίου, μετά από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής, 9 Ιουνίου, τα οποία προκάλεσαν πολιτικό «σεισμό».

Οι Αρχές ανέφεραν πως 350.000 άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε πορείες και 21.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί, αφότου συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν σε συλλαλητήρια κατά του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εθνικός Συναγερμός RN   πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Τουλάχιστον 150 πορείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη Γαλλία σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζ, η Λυών και η Λιλ. Ήδη στο Παρίσι έχει μαζευτεί πλήθος κόσμου, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως στους δρόμους αναμένεται να κατέβουν τουλάχιστον 100.000 πολίτες.

Η κινητοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας από την Place de la Republique , στα ανατολικά, και θα καταλήξει μέσω πορείας στη Nation.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώνεται καθημερινά από τότε που η το κόμμα της Μαρίν Λεπέν σημείωσε μεγάλη νίκη στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προηγούμενη Κυριακή, συντρίβοντας τους μετριοπαθείς του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, αποτέλεσμα που τον ώθησε να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση.

«Χρειαζόμαστε μια δημοκρατική και κοινωνική έξαρση -αν όχι, η ακροδεξιά θα πάρει την εξουσία», ανέφεραν τα γαλλικά συνδικάτα σε δήλωσή τους την Παρασκευή (14/6). «Η Δημοκρατία μας και η δημοκρατία μας βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεταν σχετικά.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών   που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, αφότου η κεντρώα συμμαχία του κατατροπώθηκε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα τη;ς Μαριν Λεπεν είναι δυνατό να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές και να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Μάχη» ακροδεξιάς και αριστεράς

Δημοσκόπηση του περιοδικού Point που δημοσιοποιήθηκε την 14η Ιουνίου προβλέπει πως ο Εθνικός Συναγερμός θα είναι στην κορυφή του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών με ποσοστό 29,5%, σε μικρή απόσταση από ένα συνασπισμό αριστερών κομμάτων που αποκαλείται Λαϊκό Μέτωπο  και συγκεντρώνει το 28,5%. Οι κεντρώοι του Μακρόν συγκεντρώνουν μόλις το 18%.

Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο δημοσκοπήσεις η Αριστερά δεν υπολείπεται πολύ από το κόμμα της Λεπέν και προηγείται της ομάδας του Μακρόν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…