Φθηνές διακοπές στη Θεσσαλία και τον Εβρο με Thessaly Evros Pass

Φθηνές διακοπές στη Θεσσαλία και τον Εβρο με Thessaly Evros Pass

Φθηνές διακοπές στη Θεσσαλία και τον Εβρο με Thessaly Evros Pass

Το Thessaly Evros Pass φτιάχτηκε για να ενισχυθεί ο τουρισμός σε δύο περιοχές της Ελλάδας που δέχτηκαν πολύ μεγάλο πλήγμα από πλημμύρες και φωτιές. Πόσα είναι τα διόδια μέχρι εκεί, όμως;

Η Θεσσαλία και ο Έβρος αντιμετώπισαν πολύ μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες και τις φωτιές, αντίστοιχα. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα, προκειμένου να ενισχύσει τον τουρισμό εκεί και να βελτιώσει τα εισοδήματα των κατοίκων.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Thessaly Evros Pass και προσφέρει επιδότηση από 100 μέχρι και 200 ευρώ σε όσους επιλέξουν να κάνουν διακοπές, σε κάποια περιοχή που ανήκει στην Θεσσαλία ή σε κάποια του Έβρου.

Πόσα είναι όμως τα διόδια για Θεσσαλία και Εβρο? Δείτε παρακάτω

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1fbe764ef8f2fb267604ec66ae5a9aab.jpg

Διόδια για λίμνη Πλαστήρα, Πορταριά και Σουφλί, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με δεδομένο ότι περίπου ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας βρίσκεται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, υπολογίσαμε πόσο θα κοστίσουν τα διόδια για να μεταβεί ένα αυτοκίνητο σε κάποιον από τους προορισμούς του προγράμματος.

Οι προορισμοί που επιλέξαμε είναι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, η Πορταριά και το Σουφλί.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα είναι 320 km και ο χρόνος μετάβασης με αυτοκίνητο είναι 3 ώρες και 46 λεπτά, με την διαδρομή να χρησιμοποιεί τον νεότερο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας, τον Ε65. Το κόστος σε διόδια γι’ αυτήν τη διαδρομή είναι 19,05 ευρώ. Αν χρησιμοποιήσουμε και Αττική Οδό, το κόστος ανεβαίνει στα 21,85 ευρώ, μόνο για την μετάβαση.

limni-plastira

Από την Θεσσαλονίκη η απόσταση είναι 244 km μέσω Λάρισας, με τον χρόνο για το ταξίδι να φτάνει τις 3 ώρες και 17 λεπτά. Όσο για το κόστος σε διόδια, είναι σημαντικά μικρότερο καθώς περιορίζεται στα 9,40 ευρώ.

Πορταριά

Κρεμασμένη πάνω στο Πήλιο, η Πορταριά είναι από τους πιο γνωστούς προορισμούς της περιοχής. Η απόσταση που την χωρίζει από την Αθήνα φτάνει τα 340 km και απαιτούνται 3 ώρες και 40 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ταξίδι. Σε αυτό το διάστημα τα διόδια που θα πληρωθούν είναι 20,85 ευρώ. Αν χρησιμοποιηθεί και η Αττική Οδός, το ποσό για διόδια θα ανέβει στα 23,65 ευρώ.

portaria

Από την Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Η απόσταση είναι μόλις 221 km, με το ταξίδι να διαρκεί 2 ώρες και 37 λεπτά. Όσο για διόδια, οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν 13,70 ευρώ για να πάνε στην Πορταριά.

Σουφλί

Δεδομένου του σημείου που βρίσκεται το Σουφλί, εννοείται ότι η απόσταση, ο χρόνος και το κόστος από την Θεσσαλονίκη είναι μεγέθη σαφώς μικρότερα συγκριτικά με της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ας τα εξετάσουμε.

soufli

Το αυτοκίνητο που θα φύγει από την Αθήνα για να πάει στο Σουφλί θα πρέπει να καλύψει 859 km, με το κομμάτι της οδήγησης να διαρκεί 8 ώρες και 43 λεπτά, χωρίς να υπολογίσουμε τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Αναμενόμενα τα διόδια είναι αυξημένα και φτάνουν τα 46,85 ευρώ χωρίς την Αττική Οδό ή τα 49,65 ευρώ αν χρησιμοποιηθεί και ο αυτοκινητόδρομος της Αττικής.

Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί είναι 359 km, για τα οποία απαιτούνται 3 ώρες και 49 λεπτά. Όσο για τα διόδια, δεν θα χρειαστεί να πληρωθούν περισσότερα από 13,05 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…