Φωτιές σε Βοιωτία, Όλυμπο και Μυτιλήνη

Φωτιές σε Βοιωτία, Όλυμπο και Μυτιλήνη

Φωτιές σε Βοιωτία, Όλυμπο και Μυτιλήνη

 Φωτιές σε Βοιωτία , Όλυμπο και Μυτιλήνη ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα με την Πυροσβεστική να έχει σημάνει συναγερμό .

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο μέτωπο της Βοιωτίας, , καθώς η φωτιά ξεκίνησε σε χαμηλή βλάστηση συγκεκριμένα στην περιοχή Ελλοπία.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

fotia voiotia2 Φωτιές σε Βοιωτία, Όλυμπο και Μυτιλήνη
Φωτιές σε Βοιωτία, Όλυμπο και Μυτιλήνη 3

Φωτιά στον Όλυμπο

Παράλληλα, φωτιά σε δύσβατη περιοχή ξέσπασε στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στην Αγία Κόρη, στα 1600 μέτρα υψόμετρο, στην περιοχή Βροντού, πιθανότατα από κεραυνό.

Στην περιοχή επιχειρούν εναέρια μέσα, λόγω του δύσβατου της περιοχής, ενώ υπάρχουν σε επιφυλακή και επίγεια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 Ε/Π.

fotia olympos Φωτιές σε Βοιωτία, Όλυμπο και Μυτιλήνη
Φωτιές σε Βοιωτία, Όλυμπο και Μυτιλήνη 4

Ανησυχία για το πύρινο μέτωπο στη Μυτιλήνη

Στο μεταξύ, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στη Μυτιλήνη, ανάμεσα στα χωριά Μανταμάδος και Κάπη, την ώρα που στο νησί πνέουν από το πρωί ισχυροί βοριάδες αυξάνοντας τον κίνδυνο μεγάλης πυρκαγιάς.

Επί τόπου σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και ελικόπτερο για να προλάβουν την επέκταση της φωτιάς.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τουλάχιστον δύο εστίες μέσα στο πευκοδάσος, μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα nealesvou.gr.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…