Φορολογικές Δηλώσεις: Τι να προσέξετε αν έρθει ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ

Φορολογικές Δηλώσεις: Τι να προσέξετε αν έρθει ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ

Φορολογικές Δηλώσεις: Τι να προσέξετε αν έρθει ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ)

Περίπου 900.000 email σχεδιάζει να στείλει φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε φυσικά πρόσωπα που θα βρουν έτοιμες, προς υποβολή, τις φορολογικές δηλώσεις τους. Εάν μάλιστα το επιθυμούν η εφορία θα τις υποβάλει από μόνη της πριν τη λήξη της προκαθορισμένης προθεσμίας υποβολής, ώστε ο υπόχρεος να μην επιβαρυνθεί με πρόστιμο για υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης.

Με την υποβολή της δήλωσης θα γίνεται αυτόματα η εκκαθάριση του φόρου, η ανάρτηση του εκκαθαριστικού στον λογαριασμό του φορολογούμενου στην πλατφόρμα myAADE και η ειδοποίησή του μέσω e-mail για την έκδοση του εκκαθαριστικού. Προϋποθέσεις για την υποβολή της δήλωσης από την ίδια την ΑΑΔΕ θα είναι:

  • Η δήλωση αυτή να είναι ήδη αναρτημένη στον λογαριασμό του φορολογούμενου στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. (myAADE) και προσυμπληρωμένη από την Ανεξάρτητη Αρχή με τα ελάχιστα απαιτούμενα στοιχεία.
  • Ο φορολογούμενος να μην έχει εισέλθει στην ηλεκτρονική εφαρμογή της πλατφόρμας myAADE για να την υποβάλει ο ίδιος μέχρι και λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής.

Τι θα κάνουν οι υπόχρεοι; Αν δεν έχουν άλλα εισοδήματα, πρέπει να τα ελέγξουν και:

  • Είτε θα πατήσουν «αποδοχή και υποβολή δήλωσης» ώστε να αποσταλεί και να βγει εκκαθαριστικό.
  • Είτε θα τα αφήνουν αμετάβλητα (ή και χωρίς να τα ελέγξουν καν ενδεχομένως), οπότε η Εφορία θα θεωρεί πως τα αποδέχονται και το Ε1 υποβάλλεται αυτόματα ως έχει την τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων. Αυτό διευκολύνει κυρίως ηλικιωμένους και όσους έχουν ως μόνη πηγή εισοδήματος μισθούς και συντάξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…