Ευαγγελισμός – Κινδύνευσαν εργαζόμενοι από πτώση ψευδοροφής, λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Ευαγγελισμός – Κινδύνευσαν εργαζόμενοι από πτώση ψευδοροφής, λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Ευαγγελισμός – Κινδύνευσαν εργαζόμενοι από πτώση ψευδοροφής, λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Καλά είναι στην υγεία τους οι δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», οι οποίοι τραυματίστηκαν από την πτώση της ψευδοροφής στην κουζίνα του νοσοκομείου.

«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε κανένα συνάδελφο» δήλωσε για το ατύχημα ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Μιλώντας ΕΡΤ  για το επικίνδυνο αυτό συμβάν που όλα δείχνουν ότι θα έχει αίσια κατάληξη ανέφερε: «Ευτυχώς δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Η μια συνάδελφος χτύπησε ελαφρά στο πόδι και η άλλη έπαθε κακώσεις στο κεφάλι. Νοσηλεύτηκε προληπτικά. Πλέον είναι καλά στην υγεία της και θα πάρει εξιτήριο σήμερα».

Σχολιάζοντας το παρ’ ολίγον τραγικό περιστατικό ο κ. Φερεντίνος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν το γεγονός της πτώσης της ψευδοροφής οφείλεται σε θέμα κακοτεχνιών ή έλλειψη εξοπλισμού που θα μπορούσε να συντηρήσει το νοσοκομείο, αλλά εστίασε ότι δεν ήταν το μοναδικό στην πάροδο των τελευταίων ετών.

«Κινδυνεύει η ζωή των εργαζόμενων»

«Έχουν συμβεί πολλές φορές ατυχήματα και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο συνάδελφο γιατί υπήρχαν και εκρήξεις στο λεβητοστάσιο. Είναι ζητήματα που είχαμε αναδείξει. Οι συνάδελφοι δεν κινδυνεύουν μόνο από την διαχείρισης της πανδημίας αλλά κινδυνεύουν και από τις ελλείψεις όσον αφορά την συντήρηση και την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου».

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην ΕΡΤ, «δυστυχώς πέρα από τα όποια φτιασιδώματα, σε επίπεδο δωρεών, που έχουν γίνει στο νοσοκομείο σε κάποιες πτέρυγες – ΜΕΘ και Covid-19- που έχουν μπει πιο σκληρά στη μάχη, το υπόλοιπο νοσοκομείο είναι αρκετά πίσω όσον αφορά την συντήρησή του. Κινδυνεύει η ζωή των εργαζόμενων. Είναι ένα νοσοκομείο που έχει πάνω από 3.000 εργαζόμενους, συν τους ασθενείς και τους συνοδούς που καθημερινά απευθύνονται στον Ευαγγελισμό για φροντίδα υγείας».

Και όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, «η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων αφορά το ζήτημα της υγείας και το ζήτημα των ελλείψεων στο χώρο της υγείας, γι αυτό και υπάρχουν πανελλαδικές κινητοποιήσεις».

Αντιεπιστημονικό το πενθήμερο καραντίνας

Συμπλήρωσε μάλιστα, «όσον αφορά το θέμα της πανδημίας είμαστε αντίθετοι στην επιστροφή των συναδέλφων στις πέντε ημέρες καραντίνας. Θεωρούμε ότι είναι εντελώς αντιεπιστημονικό. Θα πρέπει να γυρίζουμε κοντά στους ασθενείς μας με ασφάλεια για να μπορούμε να τους περιθάλπουμε χωρίς να γινόμαστε και οι ίδιοι “υγειονομικές βόμβες”».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση πότε οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι σωστό να επιστρέφουν στην εργασία οι νοσούντες από κοροναϊό υγειονομικοί, ο κ. Φερεντίνος επισήμανε ότι το ορθό είναι αυτό που λένε οι οδηγίες του CDC: «Να επιστρέφουν οι συνάδελφοι με αρνητικό τεστ ή με τη βελτίωση των συμπτωμάτων», είπε και πρόσθεσε: Δεν μπορεί ένας υγειονομικός να φροντίζει έναν ασθενή βαρέως πάσχοντα και να είναι από πάνω του με πυρετό, να βήχει ή να έχει συμπτώματα βαρέως κόπωσης».

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…