Εργατικά ατυχήματα στους Δήμους: Παράσταση διαμαρτυρίας

Εργατικά ατυχήματα στους Δήμους: Παράσταση διαμαρτυρίας

Εργατικά ατυχήματα στους Δήμους: Παράσταση διαμαρτυρίας

Σε μαζική συμμετοχή, στην αυριανή κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, για τα εργατικά ατυχήματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλεί με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής.

«Και η νέα χρονιά ξεκίνησε με μία σειρά από εργατικά ατυχήματα στους δήμους που αναδεικνύουν την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς για την υγεία και ασφάλειά μας. Η έξαρση των εργατικών ατυχημάτων στους Δήμους τα τελευταία χρόνια μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο συγκεκριμένο κλάδο, χιλιάδες σακατεμένοι, επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν, συνάδελφοι που πεθαίνουν στο σκαλί του απορριμματοφόρου πριν προλάβουν να βγουν στην σύνταξη. Φαινόμενο για το οποίο υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι και αυτά δεν είναι «η κακιά η ώρα».

Αιτία είναι η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας η λειτουργία των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, της πλειοψηφίας των δημάρχων και το σύστημα που βλέπει ως κόστος την υγιεινή και ασφάλεια μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών, κόστος που δεν αναλαμβάνει γιατί θέλει να διοχετεύει πακτωλό χρημάτων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και θυσιάζει τις ζωές μας. Αυτοί είναι οι υπαίτιοι για την υποστελέχωση των δήμων από μόνιμο προσωπικό και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, για την ελλιπή εκπαίδευση των συναδέλφων, για την έλλειψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας, για την πλημμελή συντήρηση των οχημάτων, για την απουσία τεχνικών ασφαλείας και των Ιατρών εργασίας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ θεωρεί το ζήτημα της Υγιεινής και Ασφάλειας ως πρωταρχικό ζήτημα διεκδίκησης για τους εργάτες του κλάδου μας. Είμαστε στη πρώτη γραμμή της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, αναδεικνύουμε καθημερινά τα εργοδοτικά εγκλήματα, τις ευθύνες των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων, δεν αφήνουμε τίποτα να κρυφτεί κάτω από το χαλί.

Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους.

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των Σωματείων και της Περιφέρειας, σε μαζική συμμετοχή στη παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ τη Τρίτη 13 Φλεβάρη στις 12:30 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ μας! ΣΤΟΠ στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ!»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…