Έρχεται το πορτοκαλί φανάρι και για τους πεζούς – Ποια χώρα θα το εφαρμόσει πρώτη;

Έρχεται το πορτοκαλί φανάρι και για τους πεζούς – Ποια χώρα θα το εφαρμόσει πρώτη;

Έρχεται το πορτοκαλί φανάρι και για τους πεζούς – Ποια χώρα θα το εφαρμόσει πρώτη;

Έρχεται το πορτοκαλί φανάρι και για τους πεζούς – Ποια χώρα θα το εφαρμόσει πρώτη; – Η βοήθεια και σπουδαιότητα των φωτεινών σηματοδοτών ή αλλιώς φαναριών στους δρόμους είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς χωρίς την παρουσία τους τα τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα θα είχαν διπλάσιο αριθμό.

Τα συνήθη χρώματα είναι το ερυθρό (κόκκινο), το πορτοκαλί και το πράσινο, όπου ο ερυθρός σηματοδότης δηλώνει υποχρεωτική διακοπή της πορείας, ο πράσινος σηματοδότης δηλώνει την συνέχιση της πορείας και ο κίτρινος δηλώνει γενικά προειδοποίηση ή κίνδυνο.

Σε ό,τι αφορά τα φανάρια που ρυθμίζουν την πορεία των πεζών, οι σηματοδότες είναι δύο, καθώς απουσιάζει το πορτοκαλί. Όπως όμως όλα δείχνουν αυτό επρόκειτο να αλλάξει σε επτά γαλλικές πόλεις στις οποίες τα υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών της χώρας αποφάσισαν να προβούν σε πιλοτικές δοκιμές ενός πρωτοποριακού συστήματος.

Πρόκειται για τις πόλεις Μετς, Νανσί, Νάντη, Νίκαια, Στρασβούργο, Τουλούζη και Βερσαλλίες, οι οποίες θα επαναρυθμίσουν τη λειτουργία ορισμένων φωτεινών σηματοδοτών, ώστε προτού γίνει κόκκινο το απεικονιζόμενο ανθρωπάκι, αυτό να εκπέμπει πορτοκαλί χρώμα, είτε σταθερής είτε παλλόμενης μορφής.

Έτσι, όταν οι πεζοί θα αντικρύσουν τον πορτοκαλί σηματοδότη δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στη διάβαση, στην περίπτωση όμως που βρίσκονται ήδη σε αυτόν μπορούν να τη διασχίσουν νόμιμα.

Όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, η συγκεκριμένη λύση θα επιτρέψει στους πεζούς να ενημερώνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια για το πότε θα ανάψει το κόκκινο φανάρι κυκλοφορίας πεζών.

Σημειώνεται ότι τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το σύστημα αντίστροφης μέτρησης στους φωτεινούς σηματοδότες που από τον Ιούλιο του 2022 και κατόπιν μιας μακράς περιόδου δοκιμών, μπορεί να εφαρμοστεί στα φανάρια όλων των γαλλικών δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το 2022, στη Γαλλία, τη ζωή τους έχασαν 484 πεζοί, αναφέρει το in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…