Ελεύθερες παραλίες: Σε Δημόσια Διαβούλευση το Νομοσχέδιο

Ελεύθερες παραλίες: Σε Δημόσια Διαβούλευση το Νομοσχέδιο

Ελεύθερες παραλίες: Σε Δημόσια Διαβούλευση το Νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα, το νέο νομοσχέδιο που αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει κανόνες σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες αλλά και θα μεριμνά για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα στόχος του είναι επίσης και η επιβολή ποινών σε όσους επιχειρήσουν να μην συμμορφωθούν με τους κανόνες του και με όσα θα ισχύουν από εδώ και στο εξής.

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις για τον αιγιαλό και την παραλία διαρθρώνονται σε πέντε άξονες που περιλαμβάνουν διατάξεις για την προστασία των αιγιαλών με διαβάθμιση που περιλαμβάνει και τις «απάτητες παραλίες» για τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών. Παράλληλα περιλαμβάνει κεντρική εκτέλεση των διαγωνισμών παραχώρησης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, με διαφανή ηλεκτρονική διαδικασία αλλά και θέσπιση νέων υποχρεώσεων των παραχωρησιούχων για την εξυπηρέτηση του κοινού, την ασφάλεια των λουόμενων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος θα ισχύσουν και παρεμβάσεις για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους και διευκόλυνση των καταγγελιών από τους πολίτες με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, με αυστηρές ποινές, πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις, για τους παραβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…