Εκτός λειτουργίας κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Κύπρο

Εκτός λειτουργίας κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Κύπρο

Εκτός λειτουργίας κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Κύπρο

Εκτός λειτουργίας κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Κύπρο λόγω… διαρροής νερού – Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί από χθες το απόγευμα οι ιστοσελίδες υπουργείων και κυβερνητικών υπηρεσιών στην Κύπρο, εξαιτίας προβλήματος σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από διαρροή νερού σε δεξαμενή, η οποία βρίσκεται στο υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών, πολύ κοντά στον χώρο όπου φιλοξενείται ο εξοπλισμός (servers) που παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλες τις υπηρεσίες του κράτους.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, ανέφερε ότι οι ιστοσελίδες των κυβερνητικών τμημάτων τέθηκαν εκτός λειτουργίας για προληπτικούς λόγους, αναφέρει το in.gr

Δύσκολο να υπάρξει εκτίμηση πότε θα λυθεί το πρόβλημα
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, είπε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει εκτίμηση πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Επίσης, σημείωσε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την επαναλειτουργία του συστήματος και για την αξιοποίηση οποιονδήποτε διαθέσιμων εφεδρικών συστημάτων.

ιστοσελίδες
#image_title

Σε ανακοίνωσή του, το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής τονίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αποκατάσταση της παροχής των διαδικτυακών υπηρεσιών του κράτους, επισημαίνει πως υπήρχε απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για μετακίνηση του εν λόγω εξοπλισμού τον Νοέμβριο του 2022, η οποία δεν υλοποιήθηκε. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το χθεσινό συμβάν που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών επηρέασε εξοπλισμό των διακομιστών του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις κρατικές ιστοσελίδες.

«Μέχρι στιγμής έχει ήδη αποκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο και εργαζόμαστε εντατικά προς επαναφορά το συντομότερο δυνατόν των υπόλοιπων υπηρεσιών που έχουν επηρεαστεί. Σημαντικό μέρος της ζημιάς άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά.

«Εκτεθειμένα σε πιθανό ατύχημα τα συστήματα»
Δυστυχώς τα συστήματα είχαν τοποθετηθεί στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών κατά τρόπο που βρίσκονταν εκτεθειμένα σε πιθανό ατύχημα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λήφθηκε απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο 2022 για μετακίνηση του εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της CYTA.

Το Υφυπουργείο θα διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε η εν λόγω απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Νοεμβρίου αλλά και τους λόγους που δεν λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα θωράκισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Εκφράζουμε τη λύπη μας και απολογούμαστε για την όποια ταλαιπωρία υφίστανται οι πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…