Α. Πατεράκης “Κύρια αποστολή μας η διάσωση των ανθρώπων”

Στον πολύπαθο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, που δοκιμάστηκε σκληρά από την φονική πυρκαγιά του Ματιού το 2018 και τη καταστροφική πυρκαγιά της Διώνης και του Ντραφίου το 2022, ο Πυραγός της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής Αναστάσιος Πατεράκης, τονίζει στην εκπομπή «Πρόσωπα και Γεγονότα» του OnCamera.gr, τη σημασία των μέτρων πυρασφάλειας. Μέτρα που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων και την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας.

Μιλάει επίσης για τις αλλαγές στον εξοπλισμό και τα σχέδια της Πυροσβεστικής μετά τις προαναφερόμενες πυρκαγιές, διασφαλίζοντας ότι τα τμήματα της θα σε μεγαλύτερη διασπορά για άμεση επέμβαση και με τη βοήθεια της τεχνολογίας καλύτερα εξοπλισμένα προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά και να μας προστατεύουν, μετριάζοντας τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών.

Πατεράκης

Μέσα από τις πολύτιμες γνώσεις του, με τις απλές και κατανοητές συμβουλές που μας παρέχει, μας δίνει τη δυνατότητα να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας, ξεκινώντας από το σπίτι μας και καταλήγοντας στη γειτονιά μας και το δήμο μας.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο κ. Πατεράκης, έστειλε και το μήνυμά του “Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας, για να μπορέσουμε να τον διατηρήσουμε ασφαλή, το ίδιο και την περιουσία του.