Γρηγόρης Γουρδομιχάλης: 50.000 αδέσποτα ζώα έχει περιθάλψει μέχρι σήμερα το ΔΙΚΕΠΑΖ

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ – ΔΙΚΕΠΑΖ και υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, μας εξηγεί ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ είναι ένας περιβαλλοντικός αυτοδιοικητικός σύλλογος που τα μέλη του είναι οι 22 μεγαλύτεροι Δήμοι, σε πληθυσμό, της Αττικής. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ αναλαμβάνει δράσεις που ένας Δήμος δεν μπορεί να κάνει μόνος του λόγω κόστους ή έλλειψης τεχνογνωσίας. Μια δράση του είναι και το διαδημοτικό νοσοκομείο ΔΙΚΕΠΑΖ μοναδικό στη χώρα μας, δημόσιο νοσοκομείο με όλες τις ειδικότητες, ένα νοσοκομείο με τριτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας για τα αδέσποτα ζώα. Το ΔΙΚΕΠΑΖ περιθάλπτει μόνο σκύλους, καθώς δυστυχώς δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο προδιαγραφών για τη λειτουργία νοσοκομείου γατών . Ο κ. Γουρδομιχάλης έχει ζητήσει από το κράτος να παραχωρηθεί όμορο δημόσιο οικόπεδο 6 στρεμμάτων για να πραγματοποιηθεί και διαδημοτικό νοσοκομείο γατών.

Τα ζώα κατά την άποψη του κ. Γουρδομιχάλη δεν πρέπει να ζούνε σε κλουβιά, αλλά ελεύθερα. Ιστορικά μας αναφέρει ότι 50.000 κακοποιημένα, άρρωστα, δηλητηριασμένα αδέσποτα ζώα έχουν θεραπευτεί από την αρχή της λειτουργίας του ΔΙΚΕΠΑΖ. Μέχρι τώρα πολύ λίγα χρήματα έπαιρναν οι Δήμοι για τα αδέσποτα και γι’ αυτό κατά τη γνώμη του κ. Γουρδομιχάλη οι Δήμοι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τα αδέσποτα.

Προϋποθέσεις ένταξης κάποιου Δήμου είναι η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και αίτηση συμμετοχής ή αποχώρησης του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΣΥΔΑΠ η οποία θα πρέπει να γίνει δεκτή.

Ο κ. Γουρδομιχάλη πιστεύει ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης μιας δομής, και αυτό επιδιώκει.

Τέλος μας φανερώνει την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Κορυδαλλού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, μια υποψηφιότητα βασισμένη στην οικολογική – περιβαλλοντική δράση για μια πόλη φιλική προς τους κατοίκους.