Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Σχολείων Αττικής

Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Σχολείων Αττικής

Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Σχολείων Αττικής

Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει -μετά τη Θεσσαλονίκη- και στην Αττική, η πρωτοπόρος Εταιρεία Ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.).

Η πρωτοβουλία διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της ΤΕΧΑΝ, ενώ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024. Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μοναδικά δώρα – έπαθλα.

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη υλοποίηση του εκπαιδευτικού διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη, η ΤΕΧΑΝ υλοποιεί μία ακόμη πρωτοβουλία, δίνοντας τη δυνατότητα και στους μαθητές της Αττικής να ενημερωθούν και να γίνουν ενεργό μέρος της διαδικασίας της ανακύκλωσης. Βασικός πυλώνας στρατηγικής της ΤΕΧΑΝ άλλωστε είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να συμβάλει στην εκπλήρωση των στόχων της χώρας μας στο πεδίο της ανακύκλωσης. Οι στόχοι που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον εκπληρωθούν, αναμένεται να συνδράμουν καθοριστικά στην άμβλυνση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και συνεπώς ο Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης, που θα διεξαχθεί στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ, θα καταγραφεί ως ένα θετικό αποτύπωμα στην πορεία αυτή.

Οι μαθητές μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά. Στο τέλος της διαδικασίας ανακύκλωσης όλων των υλικών στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης, εκτυπώνεται αυτόματα το κουπόνι συμμετοχής στον διαγωνισμό, στον οποίο οι μαθητές των τμημάτων μπορούν να συλλέξουν συνολικά ως σχολικό τμήμα.

Το κάθε σχολικό τμήμα, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, πρέπει να παραδώσει την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο Δημαρχείο του αντίστοιχου Δήμου, το σύνολο των κουπονιών που θα έχει συγκεντρώσει και θα έχει καταμετρήσει, αφού έχει συμπληρώσει τα στοιχεία που αναγράφονται. Τα 3 σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τα περισσότερα υλικά (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης) θα κερδίσουν τα 3 μεγάλα δώρα – έπαθλα.

Το έπαθλο για το σχολικό τμήμα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι ένα ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν. Το δώρο για το τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι ένα ταξίδι πέντε ημερών για όλους τους μαθητές του σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν.
Τέλος, το έπαθλο για το σχολικό τμήμα με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι ένα Smartwatch για όλους τους μαθητές του. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που στην 1η θέση του διαγωνισμού αναδειχθεί σχολικό τμήμα Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού Σχολείου, τότε το δώρο θα είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όλους τους μαθητές του ενώ σε περίπτωση ανάδειξης σχολικού τμήματος Νηπιαγωγείου ή 1ης, 2ης, 3ης και 4ης τάξης Δημοτικού Σχολείου στη 2η θέση του διαγωνισμού, το έπαθλο θα είναι ένα ποδήλατο για όλους τους μαθητές του, αντίστοιχα.
Ανακήρυξη νικητών

Η ανακήρυξη των 3 νικητήριων σχολικών τμημάτων που θα κερδίσουν τα μεγάλα δώρα έπαθλα του Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης των Δήμων Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024.

Ο Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΤΕΧΑΝ, η οποία έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, καθώς επίσης την έμπρακτη υποστήριξη της κοινωνίας. Με καινοτόμες λύσεις, όπως το δίκτυο των υπερσύγχρονων «Πολυκέντρων Ανακύκλωσης», η TEXAN συνεχίζει να πρωτοπορεί στην Ελλάδα με νέους τρόπους για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για την ανακύκλωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…