Εκλογικό «θρίλερ» στην ΚΕΔΕ

Εκλογικό «θρίλερ» στην ΚΕΔΕ

Εκλογικό «θρίλερ» στην ΚΕΔΕ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του airetos.gr, ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και τον διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της κυβερνώσας παράταξης προς το πρόσωπο του για τις εκλογές της ΚΕΔΕ θεωρείται δεδομένη και θα ανακοινωθεί και επισήμως εντός των ημερών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ζητούμενο παραμένει τι θα πράξει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος σε επιστολή του προς το airetos, (διαβάστε εδώ) έχει τονίσει ότι σε περίπτωση που το χρίσμα δοθεί στον κ. Κυρίζογλου χωρίς εκλογές εντός της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τότε θα βγει στο ανταρτικό και θα σχηματίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για να κατέλθει υποψήφιος.

Συγκεκριμένα ο κ. Γρ. Κωνσταντέλλος δήλωσε πως «προτίθεμαι να συμμετέχω στις εκλογές της ΚΕΔΕ και να διεκδικήσω την προεδρεία μέσα από εκλογική διαδικασία, να αναδειχθεί ο επικεφαλής της παράταξης στην οποία συμμετέχω σήμερα με δημοκρατική – εκλογική διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, έχω δηλώσει πως αν τεθεί οποιοδήποτε πρόσωπο επικεφαλής της παράταξης, χωρίς αυτό να έχει εκλεγεί, η απόφαση αυτή δεν με δεσμεύει προσωπικά και σ’ αυτήν την περίπτωση προτίθεμαι να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των δημάρχων της χώρας ως επικεφαλής ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού σχήματος».

Την ίδια στιγμή επαφές με δημάρχους σε όλη την Ελλάδα έχει ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κώνσταντάτος. Σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενώ έχει προγραμματίσει και άλλες επαφές, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των συναδέλφων του απέναντι σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του και στον σχηματισμό ενός τρίτου πόλου.

Ζητούμενο παραμένει το τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ το οποίο διαθέτει σημαντικές δυνάμεις στον χώρο. Έως τώρα δεν υπάρχει απόφαση για το ποιον θα στηρίξει στις εκλογές της ΚΕΔΕ. Βεβαίως ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έχει εκφράσει τη επιθυμία του να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…