Εκλογές στη «Σύγχρονη Πολιτεία» του Ευάγγελου Μπουρνούς

Εκλογές στη «Σύγχρονη Πολιτεία» του Ευάγγελου Μπουρνούς

Εκλογές στη «Σύγχρονη Πολιτεία» του Ευάγγελου Μπουρνούς

Διαδικασίες για ενδοπαραταξιακές εκλογές έχουν ξεκινήσει στη Δημοτική Παράταξη «Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του τ. Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς κι ενώ ως τώρα, ο κ. Μπουρνούς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για επικεφαλής της Παράταξης, εμφανίζεται νέα υποψηφιότητα, αυτή του επιλαχόντος Δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Σαντ, στην ανακοίνωση του οποίου αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ο κ. Μπουρνούς στην συγκέντρωση της παράταξης όρισε 5μελή επιτροπή η οποία θα συλλέξει υποψηφιότητες για νέο επικεφαλής του συνδυασμού έως τις 15 Ιανουαρίου 2024 ενώ η ίδια η επιτροπή θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες ώστε να διενεργηθούν εκλογές έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2024. Ο κ. Μπουρνούς έθεσε εαυτόν υποψήφιο και ανακοίνωσε ότι εφόσον δεν κατατεθούν άλλες υποψηφιότητες οι εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν ώς άνευ σημασίας.=

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Στις δημοτικές εκλογές του 2023, συμπορευτήκαμε σε ένα κοινό αγώνα με κοινό όραμα την Ραφήνα και το Πικέρμι του μέλλοντος, την Ραφήνα και το Πικέρμι του 2028. Συστρατευτήκαμε πίσω από έναν αρχηγό ο οποίος μας ενέπνευσε με την εργατικότητά του, το πάθος του για την πρόοδο των δύο πόλεων, το όραμά του για το αύριο, τα έργα που έφερε μετά από μία μακρά εποχή «ανομβρίας» για τις δύο πόλεις μας από τις προηγούμενες διοικήσεις. Το πολυσυλλεκτικό μας ψηφοδέλτιο, γεμάτο εξέχουσες προσωπικότητες, ανθρώπους της καθημερινότητας, έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, τεχνοκράτες μα πάνω απ’ όλα γνήσιους και ειλικρινείς ανθρώπους που θυσίασαν προσωπικό χρόνο και πόρους, δεν έτυχε της καθολικής αποδοχής από τους ψηφοφόρους δεδομένων των χειρισμών που έγιναν το τελευταίο κρίσιμο διάστημα πριν τις εκλογές.

Δυστυχώς αυτό το ψηφοδέλτιο δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως ομάδα, προσκρούοντας στις αδυναμίες του ανθρώπου, αδυναμίες που όλοι γνωρίζουμε να διακατέχουν το «ανθρώπινο ον» στην καθημερινή μας προσπάθεια για αυτοβελτίωση. Το σίγουρο είναι ότι αποτύχαμε να ενωθούμε κάτω από την ηγεσία του ενός, αφού η οργάνωση μίας ομάδας 100 και πλέον διαφορετικών ανθρώπων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με κατ’ ιδίαν συζητήσεις και συγκεντρωτισμό. Εξάλλου η ίδια η Δημοκρατία λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τα πρώτα βήματά της, εδώ, στην χώρα που γεννήθηκε, μεγάλωσε και λησμονήθηκε. Η Δημοκρατία, όπως και τα επιτυχημένα στυλ διοίκησης και διαχείρισης, λειτουργούν από κάτω προς τα πάνω. Όλοι μας βιώσαμε το ακριβώς αντίστροφο στυλ διοίκησης όπου οι «εντολές» ερχόντουσαν από την κεφαλή χωρίς καμία συμμετοχή της βάσης.

Το φαινόμενο αυτό διογκώθηκε ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα των εκλογών, όταν το παιχνίδι ήταν ήδη χαμένο, με τις δημοσκοπήσεις της ήττας του 42% να είναι κρυμμένες στο συρτάρι του αρχηγού και το σώμα της παράταξης να πλέει σε αχαρτογράφητα ύδατα προς την ήττα. Σήμερα, οι εξελίξεις φαντάζουν τρομακτικές, αφού στο σύνολό του το πολιτικό σκηνικό των εκλογών έχει διαφοροποιηθεί, οι προεκλογικές συμμαχίες έχουν αλλάξει και με κύριο μέλημα την αντιπολίτευση του αρνητισμού αλλά και την διακυβέρνηση της τιμωρίας, πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν εμάς πάλι χωρίς εμάς.

Πιστεύοντας σε ένα τελείως διαφορετικό στυλ διοίκησης, σε ένα σύγχρονο μοντέλο οργάνωσης και διαχείρισης ομάδας μέσα από την ανάδειξη της πολυσυλλεκτικότητας, της διαφορετικότητας και της ομαδικής δουλειάς, με κέντρο βάρους την Δημοκρατία, μακριά από την νοοτροπία του «ήμουν αυταρχικός γιατί ήσασταν ανεπαρκείς» μακριά από τις λογικές του «οι προσωπικές απόψεις πρέπει να περνάνε από την παράταξη ως φίλτρο» θέτω εαυτόν υποψήφιο για επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» στις εσωπαραταξιακές εκλογές του Φεβρουαρίου και καλώ το σώμα να με στηρίξει με την ψήφο του.

Με εκτίμηση

Πέτρος Σαντ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…