Εκλογές ΚΕΔΕ: Άνετη επικράτηση Κυρίζογλου

Εκλογές ΚΕΔΕ: Άνετη επικράτηση Κυρίζογλου

Εκλογές ΚΕΔΕ: Άνετη επικράτηση Κυρίζογλου

ΚΕΔΕ Κυρίζογλου

20 έδρες για τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και επικεφαλής της Παράταξης «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ», Λάζαρο Κυρίζογλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα για το νέο Δ.Σ της ΚΕΔΕ στο πλαίσιο της Σύγκλησης της ΙΖ’ Γενικής Συνέλευσης και τις Εκλογές Συλλογικών Οργάνων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας 2024 – 2028, που διεξήχθησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ» καταλαμβάνει 10 έδρες, με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη να τα καταφέρνει και να έχει έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 525, άκυρα 4.

Έλαβαν:

● Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι : 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες

● Αυτοδιοίκηση Τώρα : 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες

● Λαϊκή Συσπείρωση : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα

● Συντονισμός Αιρετών : 4 ψήφοι (0,76%)

Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία. Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά.

Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση.

Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε.

Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά.

Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε., θα πραγματοποιηθεί η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του γενικού γραμματέα, καθώς και για τα λοιπά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…