Παναγής Γαλατσάτος: «Είναι ασφαλές να λάβουμε τα εμβόλια γρίπης και κοροναϊού παράλληλα»

 - OnCamera.gr

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού και τα εμβόλια.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς η επικράτηση του κορoναϊού αλλά και της εποχιακής γρίπης ανησυχούν ιδιαίτερα τους γονείς και όχι μόνο.

Ερωτώμενος για το θέμα, ο καθηγητής Γαλιατσάτος επισήμανε πως το θετικό είναι πως αναφορικά με τον κοροναϊό οι παραλλαγές του έχουν παραμείνει στην Όμικρον και πως τα νέα εμβόλια που αναμένουμε έως το τέλους αυτού του έτους, αντιμετωπίζουν το αρχικό στέλεχος της νόσου μέχρι και τις υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5.

Συνέστησε στους γονείς που το παιδί τους είναι 12 ετών και άνω να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους, προκειμένου να δουν εάν χρειάζεται να εμβολιαστεί.

Η γρίπη έχει γίνει πιο ισχυρή

Αναφορικά με τη γρίπη, τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η νόσος έχει γίνει πιο ισχυρή. «Αυτό το φθινόπωρο φοβάμαι περισσότερο τη γρίπη, γιατί για την covid έχουμε καλύτερα εμβόλια και καλά φάρμακα» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Σχετικά με όσους έχουν νοσήσει και κατά πόσο θα πρέπει να εμβολιαστούν, απάντησε πως τα αντισώματα της νόσησης διαρκούν περίπου 2-3 μήνες, ενώ τα νέα εμβόλια μας δίνουν αντισώματα που κρατάνε από 6 έως 12 μήνες.

«Είναι ασφαλές να λάβουμε το εμβόλιο του κοροναϊού και της γρίπης παράλληλα» σημείωσε ο καθηγητή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ