Γκάγκα: Από την Πέμπτη εβδομαδιαία ενημέρωση για την ευλογιά των πιθήκων

 - OnCamera.gr

Η κ. Γκάγκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  ανέφερε ότι παρατηρείται μια έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η οποία οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων και για αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός έστω και αν δεν είναι υποχρεωτική.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση κι αν χρειαστεί θα λάβουμε μέτρα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ερωτηθείσα, για το αν θα χρειαστεί να κάνουμε και νέα δόση εμβολίου για τον κοροναϊό το φθινόπωρο, απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οδηγίες σε διεθνές επίπεδο, αλλά η αίσθηση που έχει είναι ότι τουλάχιστον  για τις ομάδες υψηλού κινδύνου αυτό θα είναι επιβεβλημένο και αναρωτήθηκε γιατί δεν μας προβληματίζει ότι κάθε χρόνο κάνουμε εμβόλιο για την γρίπη, αλλά γίνεται τόσο μεγάλη συζήτηση για το εμβόλιο για τον κοροναϊό όπου τα κρούσματα είναι τόσα πολλά.

Προσωπικός γιατρός και δωρεάν Ψηφιακές Μαστογραφίες

Μιλώντας για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού που θα μπει στη ζωή μας σε λίγες μέρες, είπε ότι οι υπηρεσίες του θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και για όσους δεν έχουν μέχρι τώρα κάποιο πρόβλημα υγείας θα μπορούσε να είναι ένας παθολόγος, ενώ για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο χρόνιο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι ένας καρδιολόγος ή ένας ορθοπεδικός για παράδειγμα, ανάλογα με την πάθηση τους.

Τις επόμενες ημέρες όπως είπε η κυρία Γκάγκα ξεκινάει και το πρόγραμμα για τις Δωρεάν Ψηφιακές Μαστογραφίες που αφορά γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών, ενώ αποκάλυψε ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου είναι και η δημιουργία ενός προγράμματος για τον καρκίνο του πνεύμονα που είναι πλέον θανατηφόρος παγκοσμίως.