• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΕΙΔΗΣΕΙΣ»ΥΓΕΙΑ»Κοροναϊός – Ποιοι είναι περισσότερο προστατευμένοι από τον ιό
ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός – Ποιοι είναι περισσότερο προστατευμένοι από τον ιό

By NEWS ROOM20/01/2022No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
injection g4d77e569c 1920 1024x724 1 Κοροναϊός – Ποιοι είναι περισσότερο προστατευμένοι από τον ιό
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μπορεί τα κρούσματα να έχουν όχι απλά σταθεροποιηθεί, αλλά να έχουν μια πτωτική πορεία δίνοντας ελπίδα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων μέσα στον Ιανουάριο, ωστόσο οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας -και κυρίως οι θάνατοι- ανέτρεψαν τα όποια σχέδια υπήρχαν στο μυαλό της κυβέρνησης και των ειδικών.

Κάπως έτσι, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης αποφάσισε να εισηγηθεί την παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 6 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου, όπερ και εγένετο.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε σχετικά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Για την ενδεχόμενη παράταση των μέτρων μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως «για πρώτη φορά είχαμε περισσότερα εξιτήρια από ότι εισιτήρια στα νοσοκομεία. Τα μέτρα δεν είναι κάτι απλό. Όσο αφορά στην μουσική στην εστίαση είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση, αλλά στα νυχτερινά κέντρα είναι δύσκολο να συγκρατηθούμε και να μην έρθουμε σε επαφή».

«Με το ρυθμό νέων λοιμώξεων, οι νέες λοιμώξεις απολείπουν ανοσία στους ανθρώπους πολύ ισχυρότερη στους εμβολιασμένους ειδικά με την 3η δόση και συνήθως ένα ποσοστό ανεμβολίαστων αποκτά ανοσία. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να είναι καλύτερα τα πράγματα, θα έχουμε ανοσοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, γιατί όποιο στέλεχος και εάν προκύψει ,θα είναι λιγότερο νοσογόνο και θνησογόνο» συμπλήρωσε.

Νόσηση και εμβόλιο

«Αυτός που έχει νοσήσει έχει πολύ καλή κάλυψη, πολλώ δε μάλλον εάν έχει νοσήσει ενώ έχει εμβολιαστεί, διότι η μία δόση εμβολίου, αναμνηστική δόση, είναι λιγότερο ισχυρή από μία κανονική νόσηση. Ο πλήρης εμβολιασμός είναι ισχυρότερος από πλευράς ανοσοποίησης σε σχέση με τη νόσηση, αλλά ο πλήρης εμβολιασμός σημαίνει αυτή τη στιγμή 3 δόσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Ενώ, εάν έχω κάνει δύπ δόσεις εμβολίου και νοσήσω, τότε η νόσηση είναι σαν την αναμνηστική δόση, και ακόμη ισχυρότερη, άρα δεν έχω κάποιο λόγο να σπεύσω να κάνω την 3η δόση σε μικρό χρονικό διάστημα, το πιθανότερο είναι να μπορέσω να εμβολιαστώ με επικαιροποιημένο εμβόλιο» τόνισε.

«Όσο τα στελέχη του κοροναϊού αλλάζουν, τόσο το εμβόλιο πρέπει να επικαιροποιείται. Όπως και το εμβόλιο της γρίπης επικαιροποιείται, έτσι θα γίνει και με αυτό» ξεκαθάρισε.

in.gr

<iframe src=”https://www.megatv.com/embed/?p=585435″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen scrolling=”no” width=”560″ height=”315″></iframe>

ΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

myhealth Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 26 Μαΐου, η εφαρμογή της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του ΕΣΥ  MyHealth για τον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΕΗΦΥ)

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 26 Μαΐου, η εφαρμογή της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του ΕΣΥ  MyHealth για τον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΕΗΦΥ)

26/05/2025
Στα σχολεία η απόφαση της Επιτροπής

ΕΟΔΥ για κρούσματα στρεπτόκοκκου: Δεν χρειάζεται να κλείνουν οι σχολικές μονάδες

26/05/2025
ΕΦΑΡΜΟΓΗ my health Νεα ψηφιακή εποχή για την υγεία με τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς

Νεα ψηφιακή εποχή για την υγεία με τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς

10/03/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA