Σχολεία: Βρέθηκαν 14.000 περιστατικά από τα self tests σε μαθητές και καθηγητές

|| - OnCamera.gr

Περίπου 14.000 εν δυνάμει περιστατικά έβγαλαν τα υποχρεωτικά self tests που έγιναν σε μαθητές και καθηγητές για την επιστροφή τους στα σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες περιστατικά κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού».

Ταυτόχρονα, επισημαίνουν πως «ένα τέτοιο εν δυνάμει περιστατικό που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του self test είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι, πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς», όπως αναφέρεται στο zougla.gr

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο εκπαιδευτικός και μαθητικός πληθυσμός θα κάνει και σήμερα το απόγευμα (10/1), νέο, δεύτερο τεστ για την προσέλευση στο σχολείο, αύριο Τρίτη 11/1.