Κομματική παραπομπή της Ακρίτα γι «ανυπακοή»

Στο πειθαρχικό, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παραπέμπει η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (ΝΕΒΑ) τη Βουλευτή Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα.

Την παραπομπή προκάλεσε η στάση που τήρησε η κ. Ακρίτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστηρίζοντας δημόσια τον υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ. στην περιοχή του Ψυχικού και όχι την Μαρία Αποστολάκη, δικηγόρο και νομική εκπρόσωπο του Κέντρου «Διοτίμα», η οποία υπήρξε η εκλεκτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή.

Σημειωτέον ότι δικαίωμα να παραπέμψει κάποιον στην Επιτροπή Δεοντολογίας έχει κάθε μέλος του κόμματος, ενώ στην περίπτωση της κ. Ακρίτα η απόφαση ελήφθη χθες από το τοπικό, κομματικό όργανο, η πλειοψηφία των μελών του οποίου πρόσκειται στην «Ομπρέλα».

«Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», είχε γράψει τότε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απόφαση της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας ζητά την απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων στελεχών με ψήφους 26 υπέρ 6 κατά 4 αποχές, υποβάλλοντας καταγγελία στην κοινοβουλευτική ομάδα, την πολιτική γραμματεία και παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας της Έλενας Ακρίτα, με ομόφωνη απόφαση.