Η Πέτη Πέρκα στο Οne: «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη στις κακοποιητικές συμπεριφορές» (video)

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε την τηλεοπτική της παρέμβαση με ένα σχόλιο σε ό,τι αφορά στην καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και ειδικότερα για το αν η ηγεσία του κόμματος γνώριζε. «Να πω κατ’ αρχάς ότι απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα έδωσε χθες η κα Βόζενμπεργκ, η οποία είπε ότι κανείς δεν γνώριζε τίποτα. Κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τη δήλωση της καταγγέλουσας, που φέρθηκε πραγματικά με έναν σοβαρό και αξιέπαινο τρόπο και η οποία κράτησε κρυφό το συμβάν ακόμα και από την οικογένειά της. Όπως λοιπόν δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, ενημερωθήκαμε για την καταγγελία τη Δευτέρα και από κει και πέρα ήταν άμεση η αντίδραση της Ευρωομάδας και του κόμματος να θέσουν εκτός τον κ. Γεωργούλη.

Σχετικά με το 2022, δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία, παρά μόνο μια φήμη και μάλιστα, κατά την κα Βόζενμπεργκ, ήταν για άλλο περιστατικό και όχι γι’ αυτό που εξετάζεται σήμερα. Γιατί δυστυχώς -και αυτό πρέπει να το τονίσω – αυτές οι κακοποιητικές συμπεριφορές από κάποιους άντρες γίνονται κατ’ εξακολούθηση, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ερωτήθηκε τότε προφανώς ο κ. Γεωργούλης, που το αρνήθηκε. Όμως ο κ. Παπαδημούλης και η Ευρωομάδα δεν έμειναν εκεί, πήγαν και στις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωβουλής, οι οποίες και δεν έδωσαν κάποια πληροφορία, είτε γιατί δεν ήξεραν, είτε γιατί ήταν πολύ προφυλαγμένη η υπόθεση. Επισήμως λοιπόν, όταν ‘έσκασε’ η καταγγελία, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα αντέδρασαν ακαριαία, δε νομίζω ότι μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Υπάρχει βεβαίως το τεκμήριο αθωότητας, θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Κι επειδή θέλω να προλάβω και την επόμενη ερώτηση, εννοείται ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία. Αν το ΠΑΣΟΚ έχει τέτοιες πληροφορίες, οφείλει να μας πει ποιοι είναι αυτοί που το έκαναν. Διότι η διαρροή αυτή έχει και ποινική διάσταση, έχει ποινικές ευθύνες και είμαστε κάθετα ενάντια σ’ αυτό. Και μιλώ ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ως γυναίκα. Καμιά ανοχή, καμιά συγκάλυψη σ’ αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα.

Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα αντέδρασαν άψογα, ειλικρινά αν θεωρείτε ότι υπήρχε να κάνουμε κάτι που δεν το κάναμε, να μας πείτε τι ήταν αυτό. Γιατί τα στελέχη της ΝΔ, ενώ ξεκινούν με ένα σωστό αφήγημα, ότι δηλαδή δεν πρέπει ένα ολόκληρο κόμμα να χαρακτηρίζεται από τη συμπεριφορά κάποιου στελέχους του – το οποίο όπως είπα απομακρύνθηκε ακαριαία – τελικά καταλήγουν να κάνουν ουσιαστικά αυτό που καταγγέλουν.

Κάτι που δεν κάναμε εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση του κ. Λιγνάδη, το «ΝΔ-βιαστές» δεν βγήκε ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμως κι αυτό πρέπει να το παραδεχτείτε – και φυσικά κι εγώ προσωπικά καταδικάζω τις κατηγορίες συλλήβδην, δε γίνεται όλα να τα τσουβαλιάζουμε. Το πρόβλημα με τον κ. Λιγνάδη ήταν η συγκάλυψη, όπως λέμε και για τις υποκλοπές. Εκεί υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες, όχι απλά φήμες και μέχρι τελευταία στιγμή, τα στελέχη της ΝΔ και η ίδια η κα Μενδώνη προσπαθούσαν να το συγκαλύψουν, είναι πολύ διαφορετικό».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την ανάρτηση υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, η κα Πέρκα ήταν κατηγορηματική: «Θεωρώ απαράδεκτο και μόνο να αναδημοσιεύει κάποιος πρωτοσέλιδο από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Τώρα, αν το συγκεκριμένο στέλεχος θα απομακρυνθεί από τις τάξεις του κόμματος, γι’ αυτό θα αποφανθεί ο Πρόεδρος και τα αρμόδια όργανα».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αναφορά στις επερχόμενες εκλογές και στις πιθανές συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων. Η Βουλευτής Φλώρινας υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που ψήφισε την απλή αναλογική και άρα είναι σαφές ότι επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας. «Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις ήταν εκείνες που έριξαν τη χώρα στα βράχια, αυτό έχει καταγραφεί πια ιστορικά. Το μήνυμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο: Δυνατός ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος ΣΥΡΙΖΑ, προοδευτική κυβέρνηση.

Θα ήθελα να σταθούμε στο τελευταίο, διότι όταν μιλάμε για προοδευτική κυβέρνηση, συμφωνούμε όλοι ότι αυτό θα γίνει στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Γι’ αυτό έχω μια απορία, την οποία θέτω πάντα στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Εάν το θέμα είναι προγραμματικό και πολιτικό, θα θέσω το εξής ρητορικό ερώτημα: Αν βγει η ΝΔ και αποσύρει τον Κ. Μητσοτάκη, εσείς θα κυβερνήσετε με το κόμμα, του οποίου το πρόγραμμα γνωρίζουμε όλοι; Για τα δημόσια αγαθά, για το δημόσιο σύστημα υγείας, για το νερό, για τις υποκλοπές. Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί πριν από τις εκλογές».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβέρνησε με τον κ. Καμμένο, η κα Πέρκα υπογράμμισε τα εξής: «Κάθε φορά αποτελεί και μια άλλη συνθήκη. Εμείς συνεργαστήκαμε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπό το καθεστώς μνημονίων, να μην αναφέρω ξανά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια χώρα κατεστραμμένη και κατάφερε να τη βγάλει από τα μνημόνια. Όταν είσαι όμως υπό ένα τέτοιο καθεστώς, χάνεις κι ένα ποσοστό της κυριαρχίας σου. Δεν μπορέσαμε να κυβερνήσουμε σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, σήμερα όμως μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Κι αυτό γιατί η οικονομία, παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης, είναι σε πολύ δύσκολο σημείο. Με την αύξηση του δημόσιου χρέους κατά 44 έως 50 δισ. ευρώ και συγχρόνως με την εκτόξευση του ελλείμματος του ισοζυγίου πληρωμών περί τα 20 δισ. ευρώ. Αυτά τα δίδυμα ελλείμματα λοιπόν δεν προοιωνίζουν καλά πράγματα για την οικονομία. Πρέπει να έρθει μια νέα, προοδευτική κυβέρνηση, να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο, να ανακατευθύνει τους ευρωπαϊκούς πόρους και να δώσει μια νέα ώθηση στην πραγματική οικονομία».

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/t4U6FNgIC8s