Θέμα: Αόριστες αναφορές και ασαφείς απαντήσεις στην Επίκαιρη του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Αχαΐας Κώστα Μάρκου για την διακοπή της Superleague 2

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκης για την ανατροπή του πρωταθλήματος της Superleague 2. Ο κ. Μάρκου ζήτησε από τον Υφυπουργό να τεκμηριώσει με στοιχεία την δικαιολογία που προβάλει στη δημόσια σφαίρα όσον αφορά την περικοπή της χρηματοδότησης των ομάδων σε βαθμό στραγγαλισμού τους, ότι οι ομάδες της Superleague 2 είναι διεφθαρμένες. Ως απάντηση έλαβε κάποιες αόριστες αναφορές για 13 συνολικά ομάδες που «ελέγχονται» τις οποίες δεν είχε στην διάθεσή του, ώστε να τις προσκομίσει, ενώ απέφυγε να απαντήσει για ποιόν λόγο να τιμωρηθούν σύσσωμες οι 32 ομάδες.

Στην πραγματικότητα, οι πάντες πλέον έχουν καταλάβει ότι η μείωση της χρηματοδότησης της δεύτερης κατηγορίας και η αύξηση της στη πρώτη κατηγορία αφορά τα ιδιαίτερα αιτήματα των μεγάλων ΠΑΕ που έχει την ανάγκη να ικανοποιεί εξαρτώμενες από αυτές ο κ. Αυγενάκης. Ίσως δε, όπως ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τολμώντας μια ακόμα υπόθεση, εξηγούνται από την διάθεση του Πρωθυπουργού να έρχεται κατόπιν ως άλλος Μωυσής, ώστε τάχα να φέρει ο ίδιος μια λύση. Σε κάθε μια περίπτωση ο κ. Αυγενάκης δεν έχει το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τον χώρο του αθλητισμού και αυτό είναι πασιφανές από το χάος που έχει δημιουργήσει εκεί.

Το link της συζήτησης εδώ: