ΘΕΜΑ: Θεοδωρικάκος: “Βήμα, Καθημερινή, Documento και Εφημερίδα των Συντακτών έχουν έδρα τους τα υπόγεια της Κουμουνδούρου.”

Στην πρωτολογία του ο Βουλευτής κ. Μάρκου αναφέρθηκε στο ρουσφετολογικό πάρτι προσλήψεων που διοργάνωσε η κυβέρνηση και το οποίο οδήγησε στο μεγάλο φιάσκο που ονομάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία, η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που προσλήφθηκαν για τον θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μετά την ολιγόμηνη εκπαίδευσή τους, βαφτίζονται Ειδικοί Φρουροί και τοποθετούνται σε αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους αυτή, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι στο Α.Π.Θ. τοποθετήθηκαν 100 άτομα εκ των οποίων οι δέκα περιφέρονται ασκόπως πέριξ του Πανεπιστημίου, δίπλα σε μια διμοιρία χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και καθήκοντα, ενώ οι υπόλοιποι 90 βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός κ. Θεοδωρικάκος επέλεξε να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας, αλλά προέβη σε μια επανάληψη των γνωστών πλέον ρηχών επικοινωνιακών αναφορών στο θέμα της ασφάλειας για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται η κυβέρνηση. Αποδέχτηκε δε, στην αρχή έμμεσα και στην δευτερολογία του άμεσα, ότι η δεύτερη σειρά εκπαίδευσης των πανεπιστημιακών αστυνομικών, δηλαδή 600 άτομα, προσλήφθηκαν για να στελεχώσουν τα αστυνομικά τμήματα. Παραδέχτηκε δηλαδή το ρουσφετολογικό χαρακτήρα των προσλήψεων αυτών και το γεγονός ότι οι 600 αυτοί πανεπιστημιακοί αστυνομικοί ουδεμία σχέση θα έχουν με τη φύλαξη των πανεπιστημίων μας.

Ανταπαντώντας ο κ. Μάρκου αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα εφημερίδων, όπως ΤΑ ΝΕΑ, που κάνουν λόγο για τα 195 άτομα που απασχολεί ο υπουργός στην προσωπική του φρουρά και ζήτησε από τον Υπουργό να διαθέσει ένα μέρος αυτών για την στελέχωση των ΑΤ και στάθηκε και στο τεράστιο σκάνδαλο Greek Mafia, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα εφημερίδων, όπως ΤΟ ΒΗΜΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΟ DOCUMENTO ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ζητώντας από τον Υπουργό εξηγήσεις για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ αστυνομικών, επικίνδυνων κακοποιών και «νονών» της νύχτας.

Ο Υπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος, απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι ψευδή και συκοφαντικά και ξεκινάνε από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Κοντολογίς, από τον κ. Υπουργό, μπορεί να μην γίναμε σοφότεροι για την υπηρεσιακή τύχη των πανεπιστημιακών αστυνομικών, αλλά ενημερωθήκαμε ότι οι ως άνω εφημερίδες ψεύδονται, συκοφαντούν και έχουν έδρα τους τα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Το link της συζήτησης εδώ:

https://youtu.be/T7nYylUFhRw