H Π. Πέρκα στο ΑΡΤ: «Η κυβέρνηση επικαλείται το απόρρητο και για τα ‘ρυπαρά δίκτυα;»

Η κα Πέρκα, αφού ξεκίνησε την τοποθέτησή της με σχόλιο ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει πολιτική αλλαγή, γιατί πλέον ο λαός δεν αντέχει με την κυβέρνηση της ΝΔ και τις πολιτικές της, αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών και την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν είναι αστεία πράγματα, από εκεί απορρέουν και όλα τα υπόλοιπα. Προφανώς μιλάμε για θεσμική εκτροπή, πραγματικά ενοχλούμαι από τους συναδέλφους της ΝΔ, οι οποίοι προσπερνούν το θέμα λες και δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ειδικά τη στιγμή που η Επιτροπή PEGA κάνει αυστηρές συστάσεις στην ελληνική κυβέρνηση και παραπέμπει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην Κομισιόν. Μεταξύ άλλων δε, προτείνει να συμμετάσχει στην έρευνα και η Europol.

Σήμερα λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάει στη Βουλή, θεσμικά, για να μιλήσει για τις υποκλοπές. Όπως άλλωστε θεσμικά χειρίστηκε το θέμα και ο κ. Ράμμος, αφού η ΑΔΑΕ έκανε αυτό που ορίζει το Σύνταγμα για την Αρχή, τη διαφύλαξη δηλαδή του απορρήτου των επικοινωνιών. Σε αντίθεση φυσικά με τον κ. Ντογιάκο που έκανε μια εξωθεσμική παρέμβαση, την οποία δε θα κρίνω εγώ, δεν είμαι νομικός, την έχουν ήδη κρίνει 15 κορυφαίοι συνταγματολόγοι και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Όσο για την κυβέρνηση, η οποία τάχα θα «έριχνε φως» στο φλέγον αυτό ζήτημα, μέχρι σήμερα επικαλείται συνεχώς το απόρρητο. Ειδικά με την τελευταία θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι υπάρχουν «ρυπαρά δίκτυα», θα ήθελα να μας εξηγήσει ο κ. Οικονόμου, αν πράγματι αυτό ισχύει και άρα δε συντρέχει λόγος εθνικής ασφάλειας, γιατί τότε υπάρχει το απόρρητο; Γιατί τότε δεν έρχονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι μάρτυρες που πρέπει να καταθέσουν για να «πέσει φως»; Έτσι καταπατώνται και εξαχρειώνονται οι θεσμοί.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου για «τις βαλίτσες του κ. Καλογρίτσα», η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε δηκτικά: «Αργήσατε να μου πείτε για τις «βαλίτσες». Κάθε φορά που βάζουμε στο δημόσιο λόγο τα μείζονα θέματα, πάντα οι εκπρόσωποι της ΝΔ θα στρέψουν το θέμα στον Νίκο Παππά και τις «βαλίτσες».

Απ’ τη μία πλευρά έχουμε μια θεσμική εκτροπή, μαζί με τρομερή ακρίβεια και αισχροκέρδεια – ειδικά στο κομμάτι της ενέργειας, στο ράφι κτλ – κι απ’ την άλλη έχουμε τη μαρτυρία μιας κυρίας, η οποία δεν είπε τίποτα στην Προανάκριση και ξαφνικά υπάρχει αυτή η καταγγελία. Ο κ. Παππάς, ο οποίος έχει πάει σε Ειδικό Δικαστήριο για πλημμέλημα – πρωτοφανές! – απάντησε με μήνυση. Η υπόθεση επομένως θα πάρει το δρόμο της στα δικαστήρια.

Αν πράγματι υπήρχαν τα λεφτά εννοείται πως θα με ενοχλούσε. Όπως με ενοχλούν τα 390 εκ. ευρώ που χρωστάει η ΝΔ, όπως με ενοχλεί το χρέος του κ. Μητσοτάκη στον Κήρυκα Χανίων, όπως με ενοχλούν τα 2.5 δισ. υπερκέρδη των καθετοποιημένων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και μάλιστα για ένα μόνο χρόνο.

Ειδικά για το τελευταίο, να πω ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση επιδοτεί την αισχροκέρδεια. Πράγματι δίδονται επιδοτήσεις, αλλά από τα λεφτά των καταναλωτών, οι οποίοι πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς και αυξημένο ΦΠΑ – 4 δισ. παραπάνω ΦΠΑ είχαμε το 2022. Από τα χρήματα που έδωσαν λοιπόν οι καταναλωτές, ένα μέρος τους επιστρέφεται ως επιδότηση κι έτσι συνεχίζει ο φαύλος κύκλος. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην πηγή, επιδοτεί μεν, αλλά στο μεταξύ οι εταιρίες σωρεύουν υπερκέρδη και δεν φορολογούνται επί του πραγματικού ποσού. Όλο αυτό δεν τελειώνει πουθενά».

Δείτε εδώ το video:
https://youtu.be/vahQybCZToU