Επιστολή του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας

 - OnCamera.gr

Θέμα: « Άδειο το καλάθι της λογικής για τους επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής».

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α) με θέμα την συνεχιζόμενη και για τον Ιανουάριο τιμωρητική πολιτική της κυβέρνησης στον κλάδο της εστίασης, με την οποία η επιδότηση έχει διαμορφωθεί με βάση την κλίμακα των 2000 KW.
Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας διαμαρτύρεται και ενημερώνει τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων εστίασης έχουν κατανάλωση πολύ πάνω από αυτή την κλίμακα.
Επισυνάπτεται ως αναφορά επίσης και μια προηγούμενη επιστολή του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α) με το ίδιο θέμα, η οποία περιέχει και σχετικό συγκριτικό πίνακα για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2022.
Επιπλέον με την παρούσα παρακαλούμε να διερευνήσετε τη δυνατότητα επέκτασης της ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων προς τις επιχειρήσεις εστίασης και για το 2023, με την αυτονόητη τήρηση και διασφάλιση της απρόσκοπτης προσβασιμότητας από όλους τους πολίτες καθώς και την καλαίσθητη εικόνα πόλης, αφού πρωταρχική και απαραίτητη προϋπόθεση οφείλουμε να είναι η ελεύθερη διέλευση και η ανεμπόδιστη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και γενικά των πεζών σε κάθε σημείο των πόλεων.
Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές.
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά των επιστολών, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 13.01.2023
Οι καταθέτοντες βουλευτές
Μάρκου Κώστας
Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]