Νέες πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας

 - OnCamera.gr

Νέες πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας – Απασφάλισε για μία ακόμη φορά ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επανέφερε το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου απειλώντας ότι «ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, αν δεν μείνετε ήρεμοι» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν δεν τα έβαλε μόνο με την Ελλάδα αλλά και με τις ΗΠΑ, καθώς υπογράμμισε ότι «αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η Τουρκία δεν θα είναι θεατής».

«Η Αμερική στέλνει 4.000-5.000 φορτηγά όπλα και πυρομαχικά στη βόρεια Συρία. Παρόλο που τους το έχω πει ξανά και ξανά, δεν τους νοιάζει. Είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ. Παρόλο που είμαστε μαζί μας κάνετε λάθος και είστε στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης», πρόσθεσε.

Τι επιδιώκει ο Ερντογάν
Ο τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να επανέλθει στην εμπρηστική ρητορική αποσκοπώντας κυρίως στο εσωτερικό της χώρας καθώς βλέπει ότι τα ποσοστά ενόψει των εκλογών παραμένουν χαμηλά. Ο Ερντογάν, άλλωστε, θα διεκδικήσει για τελευταία φορά την προεδρία, και θα κάνει ότι μπορεί για να το καταφέρει.

«Θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του αιώνα της Τουρκίας με την υποστήριξη που ζητάμε για τελευταία φορά προς το όνομά μας από τον λαό μας το 2023», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαμψούντα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές στην Τουρκία, τόσο θα προχωρά σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο «σουλτάνος». Σε πρόσφατο δημοσίευμα του ο Economist είχε σημειώσει ότι τούρκος πρόεδρος ίσως προσπαθήσει να αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία του μέσω εντεινόμενης αντιπαράθεσης, είτε στη Συρία είτε στην Ελλάδα. Επισημαίνοντας μάλιστα ότι με τις ελληνικές εκλογές να πλησιάζουν ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι υπαρκτός, αναφέρει το in.gr

Βέβαια, οι απειλές που εκτοξεύει δεν περνάνε απαρατήρητες στην Αθήνα, η οποία όπως κάνει το τελευταίο διάστημα, αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, διεθνοποιώντας το θέμα των προκλήσεων.

Αναφορικά με τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν συνεχίζει να εκτοξεύει «πυρά» καθώς ακόμη περιμένει να βγει «λευκός καπνός» όσο αφορά την πώληση μαχητικών στην Άγκυρα, ένα θέμα το οποίο «φρενάρει» μεταξύ άλλων ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.